Son yıllarda popülerleşen bu çay 100 tane sigara içmek kadar zehirli… Messi de içiyormuş

Çayın Sağlık Üzerindeki Etkileri ve Kanser Riski

Çay, birçok insanın vazgeçilmez içeceği olmakla birlikte, çoğu kişi tarafından kahveye tercih edilen sağlıklı bir alternatif olarak görülmektedir. Ancak, çayın da kafein içerdiği göz ardı edilmemelidir. Kafein, çayda genellikle “tein” olarak adlandırılan molekülle aynıdır ve kahve gibi sağlık üzerinde olumsuz etkilere sahip değildir longtail anahtar kelime. Ancak, aşırı miktarda tüketildiğinde, çayın da zararlı etkilere yol açabileceği bilinmektedir.

Araştırmalar Kanser Riskini İncelemekte

Son dönemlerde popülerliği artan Yerba Mate içeceği, birçok fayda sunmakla birlikte, tüketilmesinin kanser riskini artırabileceği iddialarıyla da gündemde yer almaktadır. Özellikle Messi, Griezmann gibi ünlü yıldızların tercihi olan bu içecek, vücut için çeşitli faydalar sağlarken, Cancer Epidemiology Biomarker and Prevention dergisinde yayınlanan bir araştırma, Yerba Mate tüketiminin kanser riskini artırabileceğini belirtmektedir. Dolayısıyla, bu içeceğin sağlık üzerindeki etkileri dikkatle incelenmelidir.

Risk, Çayın Sıcaklığıyla Artıyor

Yerba Mate çayının tüketimi bazı kanser türleriyle ilişkilendirilmektedir, özellikle akciğerler ve sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkilere sahip olabileceği düşünülmektedir. Çayın çok sıcak içilmesi veya içindeki potansiyel kanserojen maddelerle bağlantılı olabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle, bu tür içeceklerin tüketiminde dikkatli olunmalı ve daha detaylı incelemeler yapılmalıdır.

Related Posts

Güneş kremi kullanımı yaz kış sürekli olmalı: Uzmanından kritik uyarılar

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanımı hayati önem taşıyor. Uzmanlar, güneş koruyucunun doğru seçilmesi, yıl boyu düzenli ve yeterli miktarda uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Acil sağlıkta yeni dönem

Acil sağlık hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Ambulansların görev tanımları, personel eğitimi, yetkilendirme ve teknik donanım güncellendi. Ambulans personeli, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği eğitimleri tamamlamak zorunda. Ayrıca …

Düz bir karın hayal değil! İzi dışarıdan fark edilmeden, fazla deri ve yağ dokusu alınıyor

Kıyafetin bel kısmı tam oturuyor ama göbek bölgesi sarkıyor mu? Aynada düz bir karın görmek isterken, doğumdan sonra sarkan cilt sizi rahatsız mı ediyor? Ya da epeyce kilo verdiniz ama fazlalıklar hâlâ orada mı duruyor? Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Ömercan Yağız Öksüz, hastaların karın estetiği ameliyatına dair en çok yönelttikleri soruları yanıtladı.

Keneler birden fazla virüsü insana bulaştırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Üner Kayabaş; kenenin dünya çapında 900 türü olduğunu ve 30 türün insana hastalık bulaştırdığını söyleyerek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü de dahil birçok virüsü de bulaştırabiliyor dedi.

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.