Demokrasi Nöbeti 90’ıncı gününde: 90 gündür iddianameniz nerede?

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in Tutuklanmasına Tepki: Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanması ve yerine kayyum atanmasıyla başlayan tepkiler sonucunda Demokrasi Nöbeti devam ediyor. Bugün 90’ıncı güne ulaşan eylem, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin ve Belediyenin CHP’li meclis üyesi Oktay Kılıç da nöbete katılarak burada konuşma yaptılar. Meydana, basın açıklamasının yapıldığı kürsünün önüne üzerinde “güven”, “demokrasi” ve “adalet” yazan sembolik tabut bırakıldı.

90 GÜNDÜR İDDİANAMENİZ NEREDE?

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, yaptığı konuşmada, “90’ıncı günde alnımızı gere gere, yüzümüz açık bir şekilde burada görüşlerimizi bildiriyoruz. Diyoruz ki, sayın kayyum ve kayyumcular, 90 gündür iddianameniz nerede? Eğer bir iddianame oluşturamıyorsanız bir belediye başkanını, hem de devlete 40 yıla yakın hizmet etmiş, onlarca makalesi, onlarca kitabı olmuş ve profesör unvanı almış, sizlerden de takdir, teşekkür belgesi almış bir profesörü, bizim belediye başkanımızı 90 gündür niye tutsak ediyorsunuz? Böyle bir gücünüz olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu güç, sadece devletin gücü. Şu an devleti siz yönettiğiniz için elinizde. Ömrünüz en yakın sandığa kadar. En yakın sandık geldiğinde o ömür bitecek” ifadelerini kullandı.

“SORUN HALKIN İRADESİNE SAYGI GÖSTERİLMEMESİ”

Belediyenin CHP’li meclis üyesi Oktay Kılıç da hukuki süreç hakkında bilgilendirme yaparak şunları aktardı: “Buraya her ilden, her ilçeden hem İstanbul’un ilçelerinden hem de birçok sivil toplum örgütünden desteğe gelen insanlar var. Bunların birçoğu belki CHP’li bile değil. Çünkü burada sorun Esenyurt’a kayyum atanmış olması değil. Sorun, Türkiye’nin neresinde olursa olsun halkın iradesine saygı gösterilmemesi. Bugün Ahmet Özer tutukludur. Yarın başka bir belediye başkanımız tutuklanır. Yarın başka bir yerde kayyum atanır. Bugün burada karşı çıktığımız esas mesele budur. Ahmet Özer, eğer ki hukuka aykırı bir fiil içerisindeyse devlet aygıtı sizin elinizdeydi. 10 yıl geriye döndünüz. 10 yıl boyunca Ahmet Özer terörist değildi. 10 yıl boyunca Ahmet Özer hakkında herhangi bir soruşturma açacak bir şey bulamadınız. Ahmet Özer halkın iradesiyle Türkiye’nin en büyük ilçesinde belediye başkanı seçilince mi aklınıza geldi? O yüzden bugün burada sahip çıktığımız şey aslında bu ülkenin demokrasisidir. Evet, Belediye Başkanımız için buradayız ama adı Ahmet Özer olmasaydı, belki Tayyip Erdoğan bile olsaydı CHP yine burada olacaktı. Ben buna eminim. Çünkü bizim derdimiz bu ülkenin demokrasisine sahip çıkmak.”

Related Posts

Hindistan’daki uçak kazasının ön raporu ortaya çıktı: 270 kişi hayatını kaybetmişti

Hindistan’da 270 kişinin hayatını kaybettiği Air India uçak kazasının yankıları sürerken, facianın nedenine dair ön rapor tamamlandı. Hindistan Uçak Kazaları Soruşturma Bürosu’nun (AAIB) uçağın kara kutusundan elde edilen 49 saatlik uçuş verisi ve 2 …

Suriye’deki askeri karargahta patlama

Suriye’nin Halep kentinde patlama meydana geldi. Patlamanın, askeri karargahta olduğu bildirildi.

Fethiye’de Sude’yi hayattan koparan kaza

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, devrilen motosikletteki Sude Koyuncu öldü, sürücü Soner Kütahya yaralandı.

Lahmacun, kebap, pastırma markaları ifşa oldu: Bunların hepsini bize yedirdiler!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı kontrollerin sonuçlarını paylaşarak hileli gıdalar listesini güncelledi ve denetime takılan yeni markalar konusunda uyarı yayınladı. Lahmacun, kebap, pastırma markalarının yanı sıra pide harcı gibi mazlemelerde de insan sağlığını tehdit eden malzemeler tespit edildi.

Bahçeli’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: PKK’nın kurucu önderliği sözünü tuttu; kötü anılar geride kalacak, yeni yüzyılın mimarı Türk milleti olacak!

Bahçeli’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: PKK’nın kurucu önderliği sözünü tuttu; kötü anılar geride kalacak, yeni yüzyılın mimarı Türk milleti olacak!

‘İmamoğlu’nu tecrit ederek mahkum etmek istiyorlar’

Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu, diploma davasının bölünmesini şöyle yorumladı: “Bir an önce karar verilsin mantığıyla hareket ediliyor, siyasi bir takvim işletiliyor.”