Dışişleri Bakanlığı İsrail’i bir kere daha kınadı

Dışişleri Bakanlığı İsrail’in UNRWA’yı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, “İsrail’in, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) işgal altındaki Filistin topraklarındaki faaliyetlerini yasaklama kararı, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. İsrail’in, Filistinlileri kendi topraklarından zorla göç ettirmeyi amaçlayan işgal ve ilhak politikalarının yeni bir aşamasını teşkil eden bu adımı kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in UNRWA’nın Filistin’deki faaliyetlerini yasaklama kararına tepki gösterdi. Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“İsrail’in, UNRWA’nın işgal altındaki Filistin topraklarındaki faaliyetlerini yasaklama kararı, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. İsrail’in, Filistinlileri kendi topraklarından zorla göç ettirmeyi amaçlayan işgal ve ilhak politikalarının yeni bir aşamasını teşkil eden bu adımı kınıyoruz. İsrail’in, bu kararla Filistin mültecilerinin geri dönüş hakkını ortadan kaldırmayı hedeflediği de açıktır.”

1949 yılında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından kurulan ve BM üyesi ülkelerin güçlü desteğiyle faaliyetlerini sürdüren UNRWA, en zorlu koşullarda milyonlarca Filistinliye insani yardım ve temel hizmetleri ulaştırmaktadır. Bu kritik dönemde uluslararası toplumu UNRWA’ya sahip çıkmaya ve bölgesel barış için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz. Türkiye, UNRWA’yı desteklemeye ve Filistin halkının haklarını savunmaya kararlılıkla devam edecektir.”

Related Posts

Sultanhisar’da Hayvan Bakımevi Projesinde Sona Yaklaşılıyor

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde yapımına başlanan hayvan bakımevi ve barınak projesinde sona gelindi. Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, yasal zorunluluk bulunmamasına rağmen sosyal sorumluluk anlayışıyla projeyi en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini duyurdu.

SAÜ Beton Kano Takımı Avrupa Şampiyonu

SAÜ Beton Kano Takımı, uluslararası yarışmalarda iki kategoride Avrupa birincisi oldu.

Yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık

Gaziantep’te yüksek kazanç vaadiyle nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 27 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin banka hesaplarındaki 106 milyon TL’ye el konuldu.

İzmir’deki Yangınların Erozyon Riski

İzmir’deki yangınlar 25 bin hektar alanı etkiledi, erozyon ve sel riski artıyor.

Gece saatlerinde korkutan yangın

Yozgat’ın merkeze bağlı Sağlık Köyü’nde gece saatlerinde meydana gelen yangının ardından ev kullanılamaz hale geldi.

Ayşe Tokyaz cinayeti: Kan donduran ses kaydı

İstanbul’da Ayşe Tokyaz’ın öldürülüp valize konularak yol kenarına bırakıldığı cinayetin yankıları sürüyor. Cinayetle ilgili soruşturmada yeni bir şüpheli daha gözaltına alındı. Katil zanlısı Cemil Koç’un, Ayşe’nin kardeşini tehdit ettiği bir ses kaydı da ortaya çıktı.