Yerli Malı Belgesi Toplantısı Adana’da Gerçekleşti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Odası iş birliğinde Yerli Malı Belgesi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, mevcut Yerli Malı Tebliği ve uygulamada karşılaşılan sorunlar ile 1 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek olan yeni Yerli Malı Tebliği hakkında bilgilendirme yapıldı.

Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Yerli Malı Belgesi Bilgilendirme Toplantısına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Abdullah Yiğit, Adana Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Veli Oğuz, Adana Ticaret Odası Genel Sekreteri Barış Topal ve çok sayıda ilgili katıldı.

Sanayiciler için önemli fırsatlar

Toplantının açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Veli Oğuz, Yerli Malı Belgesi sahibi firmalara kamu alımlarında yüzde 15’e kadar fiyat avantajı sağlandığını vurguladı. Oğuz, yerli üretimin teşvik edilmesiyle yatırım ve üretimin artacağını, istihdam alanlarının oluşacağını ve dışa bağımlılığın azalacağını belirtti.

Yeni tebliğ ile neler değişecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Abdullah Yiğit, yeni Yerli Malı Tebliği’nin günümüz şartlarına uygun hale getirildiğini açıkladı. Yeni düzenlemenin, yerli üretimi daha güçlü desteklemeyi hedeflediği ve sanayicilerin teşviklerden daha verimli şekilde faydalanmasını sağlayacağını belirten Yiğit, “Yeni tebliğ 1 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek. Temel olarak Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile yerli üretimi artırmayı ve destekleme yönelik olarak hazırlandı. Yeni Yerli Malı Tebliğinin arkasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB birlikte sıkı bir çalışmanın gerçekleştirdi” dedi.

Toplantı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Abdullah Yiğit tarafından yapılan “Yerli Üretimin Gücü Yeni Yerli Malı Tebliği” konulu sunumun ardından toplantı soru-cevap oturumu akabinde son buldu. – ADANA

Related Posts

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir