Doğru sandığınız egzersizler sağlığınıza zarar verebilir!

80 Yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, Trafik Kazası Sonrası Yaşadığı Zorlukları Anlattı

Geçirdiği ağır trafik kazasının ardından sol kolunda meydana gelen kırıklar nedeniyle büyük güçlükler yaşadığını belirten 80 yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, ilk tedavi sürecinde yaşadığı yanlış müdahaleler sonucu kolumun neredeyse tamamen kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, tedavi süreciyle ilgili detayları paylaştı.

‘Yanlış Fizik Tedavi Süreci ve Yeniden Kırık Gelişmesi’

Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, tedavi süreci hakkında şunları söyledi: “Kırık sonrası cerrahi müdahaleyle plak ve vida stabilizasyonu yapılan bir hastamızdı. İlk tedavi sürecinde dış merkezde başlanan fizik tedavide, hastanın egzersizlerinde dikkat edilmedi ve uygulanan bazı hareketler kırığın iyileşme sürecine zarar verdi, sonuç olarak ikinci bir kırık meydana geldi. Bu durum istenmeyen bir komplikasyondu. Yeniden yapılan cerrahi müdahaleyle kırık onarıldı ve tedavi süreci hastanemizde devam etti. Cerrahi sonrası rehabilitasyon sürecinin dikkatle yönetilmesi gerektiğini unutmamak önemlidir.”

‘Sinir Hasarı ve Rehabilitasyon Süreci’

İkinci kırık sonrası sinir hasarından kaynaklı el probleminin yaşandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, hastanın sinir iyileşmesini hızlandırmak için elektroterapi yöntemlerine başvurduklarını ve şu anda hastanın el bileğini kaldırabildiğini ve günlük yaşamındaki becerilerini rahatlıkla gerçekleştirebildiğini söyledi.

Rehabilitasyon sürecinde uzman bir ekip tarafından planlanan adımların başarılı sonuçlar doğuracağını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, “Rehabilitasyon, fizik tedavi hekimi, fizyoterapist ve fizyoterapi teknikerinin uyum içinde çalıştığı bir takım işidir ve biz de hastalarımıza en iyi sonuçları sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

‘Kolumun Yüzde 80’ini Kullanabiliyorum’

Trafik kazası sonrası geçirdiği ameliyatlar ve tedavi süreci hakkında konuşan Mehmet Tuncay Üstüoğlu, sol kolunu %80 oranında kullanabildiğini ve sadece 4 seanslık fizik tedavi sürecinin kaldığını belirtti.

‘Her Geçen Gün Daha İyiye Gidiyorum’

Üstüoğlu, tedavi sürecinin zorlu olduğunu ancak ailesinin desteğiyle atlattığını ve sol kolunu rahatça kullanabildiğini söyledi. Gelişmelerden memnun kalan Üstüoğlu, tedavinin devam edeceğini ve her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti.

Related Posts

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Acil sağlıkta yeni dönem

Acil sağlık hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Ambulansların görev tanımları, personel eğitimi, yetkilendirme ve teknik donanım güncellendi. Ambulans personeli, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği eğitimleri tamamlamak zorunda. Ayrıca …

Düz bir karın hayal değil! İzi dışarıdan fark edilmeden, fazla deri ve yağ dokusu alınıyor

Kıyafetin bel kısmı tam oturuyor ama göbek bölgesi sarkıyor mu? Aynada düz bir karın görmek isterken, doğumdan sonra sarkan cilt sizi rahatsız mı ediyor? Ya da epeyce kilo verdiniz ama fazlalıklar hâlâ orada mı duruyor? Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Ömercan Yağız Öksüz, hastaların karın estetiği ameliyatına dair en çok yönelttikleri soruları yanıtladı.

Keneler birden fazla virüsü insana bulaştırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Üner Kayabaş; kenenin dünya çapında 900 türü olduğunu ve 30 türün insana hastalık bulaştırdığını söyleyerek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü de dahil birçok virüsü de bulaştırabiliyor dedi.

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Aile hekimliği yönetmeliğinde 6 ay geride kaldı; maaşlarda yüzde 10’a varan düşüş bekleniyor

“Çok parçalı değil, günün ekonomik gerçeklerine uygun tek kalem adil ücret istiyoruz”