e-Devlet’ten kira sözleşmeleri için yeni dönem: Kullanıma açıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik çalışmalar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kasım 2024’te kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılması için yürütülen çalışmaların ilk aşamasını tamamladı. Bu sayede taşınmaz sahipleri, “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünden hazırlanan sözleşmeleri kiracılarıyla elektronik ortamda onaylayabiliyor.

Bu hizmet kapsamında oluşturulan kira sözleşmeleri için zaman damgalı “barkodlu belge” düzenlenmekte ve e-Devlet Kapısı üzerinden belge doğrulama işlemi gerçekleştirilmektedir.

“Emlak danışmanları artık resmi olarak görev yapacak”

Çalışmanın ikinci aşamasıyla birlikte, e-Devlet’ten kira sözleşmesi hizmeti artık emlakçılar için de sunulmaya başlandı. TEDB Başkanı Hakan Akçam, emlak danışmanlarının bu sürece dahil olmaması nedeniyle kiracı ve ev sahibinin kira kontratını e-Devlet üzerinden imzalayabildiğini belirtti.

Akçam, uygulamanın emlakçılar için de hayata geçirildiğini ve gayrimenkul sahiplerinin emlak danışmanlarına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sisteminden yetki vererek kira kontratlarını elektronik ortamda iletebileceğini söyledi. Bu sayede emlak danışmanları, mülk sahipleri ve kiracıları bir araya getirerek mesleklerini resmi olarak icra edebilecekler.

“Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden yapılmalı”

Akçam, sistemin elektronik ortama taşınacağını ve Bakanlık tarafından kira artış oranı, kiracının güvenirliği ve oturduğu sürenin belirlenebileceğini belirtti. Ayrıca, kira kontratlarında kefilin ıslak imzası gerektiği bilgisini veren Akçam, bu konuda çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Akçam, kira kontratlarının e-Devlet üzerinden yapılması zorunluluğunun getirilmesi durumunda, ev sahibi ve kiracı arasındaki problemlerin çözülebileceğini ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebileceğini ifade etti.

Related Posts

Terörsüz Türkiye vizyonuna iş dünyasından tam destek: ‘Tarihi dönüm noktası’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu, iş dünyasından geniş destek gördü. DEİK, TİM, İTO ve İSO başkanları, sürecin ülke için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve ekonomik üretim ile yatırımlara büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.

Güneydoğu’nun kuru meyve ihracatı yüzde 15,6 arttı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden yılın ilk yarısında 174 milyon 530 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi.

Fenerbahçe’ye sponsor olmuştu: Yeniden başkan seçildi

Fenerbahçe’ye sponsor olan Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya, ABD Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren ABD-Türkiye İş Konseyi (U.S.-Türkiye Business Council) Başkanlığı’na seçildi. İkinci dönem için yeniden başkan seçilen Chobani Kurucusu ve CEO …

Bircoin üst üste rekor kırdı: Uzmanlar esas uçuracak rakamı bekliyor

Kripto para borsasınd abugünlerde Bitcoin fırtınası kasıp kavuruyor. Yatırımcıların şüpheli baktığı kripto borsasında bazı gelişmeler Bitcoin’in yönünü yukarı çevirdi. Bitcoin’e artan kurumsal talep, ETF girişlerinin artması ve Donald Trump …

Bölgedeki yıldız oldu

Anadolu Grubu, yatırımcı ilişkileri alanında dünyanın en saygın değerlendirmelerinden biri kabul edilen Extel’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki en iyi yönetim ekiplerini değerlendiren anketinin sonuçlarına göre “Küçük ve Orta Ölçekli Şirketler” kategorisinde toplam 7 ödül aldı.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi