Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’da zeytin ağaçlarını söktü

Susya Köyünde İsrailliler Tarım Alanlarını Tahrip Etti

El Halil’in güneyindeki Susya köyünden çiftçi Muhammed Mahamre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailli bir grup tarafından 8 yaşında 200 zeytin ağacının kökünden söküldüğünü açıkladı.

Tarım faaliyetlerinden geçimini sağlayan Mahamre, yıllardır İsrailli saldırılara maruz kaldığını belirterek, “Daha önce darbedildim, ağaçlarım söküldü” dedi.

İsraillilerin amacı hakkında konuşan Mahamre ise,
“Toprağı ağaçsız bırakarak ekonomik faaliyetlerin durdurulmasını ve toprağın elde edilmesini kolaylaştırmak istiyorlar. Ancak biz toprağımızı ekmeye devam edeceğiz ve onlara asla teslim etmeyeceğiz.”

şeklinde konuştu.

Öte yandan, fanatik İsrailliler Azun beldesinde 180 zeytin ve narenciye fidanını tahrip ederek bölgede zarara neden oldu.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere karşı yapılan saldırılar her geçen gün artarken, gaspçılar yasa dışı yerleşim noktaları kurmaya devam ediyor.

Resmi verilere göre, İsrail ordusu ve işgal altındaki toprakları gasbeden İsrailliler 7 Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 16 bin 633 saldırı gerçekleştirdi.

İsrailliler, çoğu uzun süredir var olan zeytin ağaçları da dahil olmak üzere, 21 bin 500’e yakın ağacı keserek ya da zarar vererek Filistinlilere ait tarım alanlarını tahrip etti.

Related Posts

Binlerce kişiyi milyoner yaptı, apar topar istifa etti

Norveç’te devlet destekli şans oyunları hizmeti sunan Norsk Tipping, Eurojackpot çekilişinde ödül kazanan binlerce kişiye kazanç miktarlarını 100 ile çarparak bildirim gönderdi. Kısa süre içerisinde gönderilen mesajın ‘sistem hatası’ kaynaklı olduğu ortaya çıkarken, şirketin CEO’su Tonje Sagstuen istifa etti.

CHP’nin dört eski Gençlik Kolları başkanından Kılıçdaroğlu’na çağrı: Gelin, siz de kayyım siyasetinin karşısında bizim yanımızda durun

“Hiçbir koşulda Cumhuriyet Halk Partisi’nin mahkemeler eliyle dizayn edilmesine sessiz kalmayın ve tüm gücünüzle partimizin, Genel Başkanımız Özgür Özel’in yanında olun”

Özgür Özel’den kurultay davasına ilişkin açıklama: Amaç, Türkiye’nin 1. partisini tartıştırmak, tartışma bitsin, verecekleri her karara hazırız, dimdik ayaktayız

Özgür Özel’den kurultay davasına ilişkin açıklama: Amaç, Türkiye’nin 1. partisini tartıştırmak, tartışma bitsin, verecekleri her karara hazırız, dimdik ayaktayız

‘Ne kadar masum bir talep değil mi?’ diye sordu… Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce’den mektup: ‘Pazar kahvaltısı’

Silivri’de tutuklu bulunan İPA Başkanı Buğra Gökce, cezaevinden yazdığı mektupta, “Ne kadar masum bir talep değil mi? Yumurtanın tavaya kırılıp yenmesine hasret binlerce mahkum var cezaevinde” dedi.

Koreli fenomene 4. taciz: Torbanın içindeki paraları teklif etti

Güney Koreli sosyal medya fenomeni Mhyochi, Türkiye seyahatinde son bir ayda 4. kez tacize uğradı.

Madenciyi savunan muhtara köylü kızdı

Akbelen ormanlarını talan eden YK Enerji A.Ş. şirketi, köy muhtarları aracılığıyla halkla ilişkiler çalışması başlattı.