Microsoft’a siber saldırı: ABD’deki bazı kamu kurumları da etkilendi

Microsoft Güvenlik Açığından Faydalanan Hackerlar Kamu Kurumlarını ve Özel Şirketleri Hedef Aldı

Microsoft’un popüler sunucu yazılımındaki güvenlik açığı, ABD’deki kamu kurumlarını ve dünya genelindeki özel şirketleri hedef alan siber saldırılara zemin hazırladı.

ABD’de Washington Post’un yayınladığı habere göre, ABD’li yetkililer ve araştırmacılar, Microsoft sunucularına yönelik hacker saldırılarını inceledi.

Doğu eyaletlerinden birinde görevli bir yetkili, hackerların vatandaşlara devlet işleyişini açıklamak için oluşturulan kamu doküman havuzunu hedef aldığını belirtti.

Şu anda erişimi olmayan bu belgelerin silinip silinmediği ise henüz netlik kazanmış değil.

Yetkililer ve siber güvenlik uzmanları, hacker saldırılarının ABD’deki federal ve eyalet kurumlarının yanı sıra üniversiteler, enerji şirketleri ve Asya’daki telekomünikasyon şirketlerini etkilediğini belirtti.

Araştırmacılara göre, dünya genelinde on binlerce Microsoft SharePoint sunucusu risk altında bulunuyor ve Microsoft’un güvenlik açığına karşı ciddi bir güncelleme henüz yayımlanmadı.

FBI’dan yapılan açıklamada, “Federal hükümet ve özel sektör ortaklarımızla yakın işbirliği içindeyiz” ifadesine yer verildi.

Hollanda merkezli siber güvenlik şirketi Eye Security, hacklenen sunucuların Microsoft Outlook ve Microsoft Teams gibi önemli hizmetlerle bağlantılı olduğunu belirterek, bu tip saldırıların hassas veri sızıntılarına ve kullanıcı şifrelerinin çalınmasına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Related Posts

Elazığlı Wushu Sporcuları Malatya’da Başarı Kazandı

Malatya’daki Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda Elazığlı sporcular ödül kazandı, başarıları gurur kaynağı oldu.

İslahiye’de Motosiklet-otomobil Kazası

Gaziantep’te motosiklet ile otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Bursa’da Katı Atık Alanında Yangın

Orhangazi’de katı atık depolama alanında çıkan yangın kontrol altına alındı, soğutma devam ediyor.

Hinkle ve Perinçek’ten ‘meşhur’ poz

Kendini “Amerikan Muhafazakâr Marksist‑Leninist” yani “MAGA komünizmi” savunucusu olarak tanımlayan ve konferans için İstanbul’a gelen James Hinkle, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Perinçek’in meşhur pozuyla fotoğraf çekildi.

Yenipazar’da Yol ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde belediye ekipleri, çeşitli kurumların çalışmaları sonucunda bozulan yolları onarıyor ve mahallelerde çevre düzenlemesi yapıyor. Belediye Başkanı Malik Ercan, çalışmaların halka hizmet amacıyla yürütüldüğünü vurguladı.

MİT Başkanı Kalın’dan siyasi partilere Terörsüz Türkiye ziyareti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilere Terörsüz Türkiye çalışmalarıyla ilgili sürece ilişkin ziyaretlerde bulunuyor. Kalın, ilk görüşmesini MHP lideri Devlet Bahçeli ile gerçekleştiriyor.