AKP’li belediyede gazeteci dövdüler

Belediye Meclis Toplantısında Gazeteci Yumruklandı

İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ünsal Karka, Tekkeköy Belediye Meclis toplantısını takip etmek için gittiği belediyede, görevini yaparken saldırıya uğradı. Karka, belediye başkanına yönelik “şifreli kapılar” eleştirisini haberleştirdikten sonra söz konusu kapıları görüntülemek istediği sırada yumruklandı.

Belediyenin gayri resmi Satın Alma Müdürü olduğu belirtilen Hakan Kakal’ın gazeteciye yumruk attığı, Belediye Başkanı Mustafa Candal’ın makam şoförünün de gazeteciyi tartakladığı iddia edildi. Saldırganlar ayrıca Karka’nın cep telefonunu da alarak olay yerinden kaçtılar. Gazeteci Karka, yaşadığı saldırı sonrasında karakola giderek şikayette bulundu.

Başkan Candal Konuya Dair Bilgisi Olmadığını Belirtti

Belediye Başkanı Mustafa Candal, konuyla ilgili kendisine ulaşıldığında ödeme güçlüğü çekilen maaşlarla ilgili bir görüşme içinde olduğunu ve darp olayı hakkında bilgisinin olmadığını ifade etti.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Sert Tepki Gösterdi

Son yaşanan darp vakaları kamuoyunda ve basın meslek örgütlerinde büyük tepkiyle karşılanırken Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nden de sert bir tepki geldi. Cemiyet Başkanı Yusuf Ziya Çakır, yaptığı açıklamada, gazetecilere yönelik saldırılara karşı yetkilileri göreve çağırdı ve olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Çakır, “Gazeteci arkadaşımızın darp edilmesi ve cep telefonunun alınarak görev yapmasının engellenmesi asla kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

Tolga Birgücü
odatv.com

Related Posts

Taraftar şaştı kaldı! Transferi sahaya çıkınca öğrendiler

Portekiz ekibi Porto, yeni sezon tanıtım etkinliğinde taraftarlarına büyük bir sürpriz yaptı. Hollandalı golcü Luuk de Jong’un transferini, ne resmi açıklama ne de basına sızan bilgilerle değil, ilk kez stadyumda taraftarların önünde duyurdu. Bu gizli transfer planı tüm stadyumu şaşkına çevirirken, kulübün organizasyon biçimi beğeni topladı.

Ordu’da Şehir Hastanesi İçin Altyapı Çalışmaları Hızlandı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında önemli bir katkı sunacak olan şehir hastanesinin içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarına hız verdi. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde yürütülen çalışmalar, 24 saat aralıksız devam ediyor.

İspanya’yı karıştıran reklam

İspanya’da aşırı sağcı parti VOX’un, kara çarşaflı bir kadını reklam panolarında ayrımcı mesajla kullanması, İspanya’da tartışmalara sebep oldu.

CHP’nin yeni miting adresi belli oldu

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, her Çarşamba İstanbul’un ilçelerinde gerçekleştirilen CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinglerinin yeni adresini duyurdu. Buna göre, İstanbul’daki yeni adres Tuzla oldu.

Petrol tesisi yanarken TikTok videosu çeken gençlere gözaltı

Ukrayna’nın Soçi’ye düzenlediği saldırıda çıkan yangının önünde TikTok videosu çeken gençler gözaltına alındı.

Bakan Tunç: Sıfır Kadastro Dosyası Projesi kapsamında 12 bin 887 karar verildi

Bakan Tunç, ‘Sıfır Kadastro Dosyası Projesi’ kapsamında bugüne kadar 12 bin 887 karar verildiğini, 177 bin 417 taraf ve 35 bin 150 parsel hakkında hüküm kurulduğunu duyurdu.