Akın akın geliyorlar: Üç haftada 159 bin araç giriş yaptı

Gurbetçiler Memleket Hasretini Gideriyor: Üç Haftada 159 Bin Aracın Girişi!

Gurbetçiler, Kapıkule ve diğer sınır kapılarını aşarak Türkiye’ye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. İşlemlerini tamamladıktan sonra memleketlerine doğru yola çıkıyorlar.

Üç hafta süren gurbetçi sezonunda tam 159 bin araç ve 620 bin gurbetçi Türkiye’ye giriş yaptı.

Almanya’dan ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelen Erdal Bostan, memleketine kavuşmanın verdiği mutluluğu dile getirdi.

Her yıl Türkiye’ye gelmeye çalıştıklarını belirten Bostan, “Memleketimizi çok özledik. Bu sene uzun bir tatil yapacağız. İlk olarak eşimin memleketi Nevşehir’e gideceğiz. Ardından benim memleketim Trabzon’u ziyaret edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Gurbette yaşayanlar için vatanlarına kavuşmanın öneminin paha biçilmez olduğunu dile getiren Bostan, “Vatanını özlemek insana farklı duygular yaşatır. Bu anı yaşamak için yıllardır bekliyoruz. Girişte Türk bayrağını görmek gerçekten güzel bir duygu.” dedi.

Almanya’dan gelen Pınar Karakoç da Türkiye’ye gelmenin heyecanını yaşadığını belirtti.

Yolculuğunun güzel geçtiğini söyleyen Karakoç, “Türkiye’ye geldiğimde her zaman heyecan duyuyorum. Türk bayrağını görmek gerçekten gurur verici. Buraya gelmek bize mutluluk veriyor. Şu an burada olmak gerçekten tarif edilemez bir duygu. Nişanlımla Manavgat’ta evlenmeyi planlıyoruz. Heyecanlıyız.” şeklinde konuştu.

Mahmut Kaya, araçla Türkiye’ye gelmenin duyguları daha yoğun yaşattığını belirtti.

Sınır kapısına geldiğinde Türk bayrağını görmekten duyduğu heyecanı belirten Kaya, “Çok mutluyuz. Evlilik hazırlıklarımızı tamamlayarak, 1 Ağustos’ta düğünümüzü gerçekleştireceğiz.” dedi.

Related Posts

Bursa’da otomobil bariyere çarptı; 2’si çocuk, 4 yaralı

Bursa’da otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 2’si çocuk 4 kişi yaralandı.

Hindistan’daki uçak kazasının ön raporu ortaya çıktı: 270 kişi hayatını kaybetmişti

Hindistan’da 270 kişinin hayatını kaybettiği Air India uçak kazasının yankıları sürerken, facianın nedenine dair ön rapor tamamlandı. Hindistan Uçak Kazaları Soruşturma Bürosu’nun (AAIB) uçağın kara kutusundan elde edilen 49 saatlik uçuş verisi ve 2 …

Suriye’deki askeri karargahta patlama

Suriye’nin Halep kentinde patlama meydana geldi. Patlamanın, askeri karargahta olduğu bildirildi.

Fethiye’de Sude’yi hayattan koparan kaza

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, devrilen motosikletteki Sude Koyuncu öldü, sürücü Soner Kütahya yaralandı.

Lahmacun, kebap, pastırma markaları ifşa oldu: Bunların hepsini bize yedirdiler!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı kontrollerin sonuçlarını paylaşarak hileli gıdalar listesini güncelledi ve denetime takılan yeni markalar konusunda uyarı yayınladı. Lahmacun, kebap, pastırma markalarının yanı sıra pide harcı gibi mazlemelerde de insan sağlığını tehdit eden malzemeler tespit edildi.

Bahçeli’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: PKK’nın kurucu önderliği sözünü tuttu; kötü anılar geride kalacak, yeni yüzyılın mimarı Türk milleti olacak!

Bahçeli’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: PKK’nın kurucu önderliği sözünü tuttu; kötü anılar geride kalacak, yeni yüzyılın mimarı Türk milleti olacak!