Aracı kurumlardan 2025 borsa beklentisi

Borsa Yatırımcıları Geçtiğimiz Yıl TÜFE ile %10,85 Kayıp Yaşadı

TÜİK’in bugün açıkladığı verilere göre, finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları incelendiğinde, BIST 100 endeksinin geçtiğimiz yıl TÜFE ile indirgendiğinde yatırımcılara %10,85 kayıp yaşattığı ortaya çıktı.

Geçen yıl enflasyona karşı yaşanan kayıpların ardından, BIST 100 endeksi 2025 yılına dalgalı bir seyirle başladı.

Borsadaki hareketlilik devam ederken, aracı kurumlar peş peşe 2025 yılına yönelik strateji raporlarını yayınlamaya başladı.

Yayınlanan strateji raporları, endeksin 14.500 seviyesine kadar potansiyeli olduğunu ve faiz indirimlerinin hızlanması durumunda BIST 100 için tahminlerin 15.000 seviyesine kadar revize edilebileceğini belirtiyor.

Bazı aracı kurumların 2025 beklentileri şu şekilde sıralandı:

  • Deniz Yatırım: 14.000
  • Global Menkul: 13.450
  • Halk Yatırım: 14.200
  • Gedik Yatırım: 13.370
  • İnfo Yatırım: 14.500
  • Tacirler Yatırım: 13.900

Yapılan tahminler, kurumların beklentilerinin Merkez Bankası’nın yüzde 21’lik 2025 enflasyon hedefinden oldukça yüksek olduğunu gösterdi.

Mevcut makro ekonomik görünüm ve faiz indirimi odaklı 2025 stratejilerinde gevşeme beklentileriyle, bankacılık sektörü öne çıktı. Faiz indirimlerinin devam etmesi ve Türkiye’nin risk primindeki düşüş ile bankaların desteklenmesi ve marjlardaki iyileşmenin yılın ikinci yarısında belirginleşmesi bekleniyor.

Otomotiv sektörü açısından, Euro Bölgesi’nde uygulanan dezenflasyonist para politikasının talebi canlandırması ve AB’nin Çin menşeli araçlara yönelik ek vergileri Türk otomotiv sektörüne yönlendirebileceği öngörülüyor.

Perakende sektörü de iç talep ve ihracat toparlanması ile büyüme potansiyeline sahip olduğu düşünülüyor.

Çimento ve GYO sektörünün, canlanan konut piyasasına paralel olarak hareketleneceği ve sosyal konut projelerinin bu sektörleri destekleyeceği belirtiliyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

İzmir’de Taşıt Sayısı Artıyor

TÜİK verilerine göre, İzmir’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı %7,9 artarak 2.02 milyon oldu.

Bakan Yumaklı: Üreticilerimize hayvan başına yıllık 18 bin lira destek vereceğiz

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi’ne ilişkin, “Hak sahibi üreticilerimize hayvan başına aylık 1500 lira, yıllık toplam 18 bin lira bakım ve besleme desteği vereceğiz.

Hepsiburada Premium Üçüncü Yıl Kampanyası Başarıyla Tamamlandı

Hepsiburada Premium’un kampanyasında 3 milyon ürün satıldı, sağlık, giyim ve temel tüketim ön planda.

Terörsüz Türkiye vizyonuna iş dünyasından tam destek: ‘Tarihi dönüm noktası’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu, iş dünyasından geniş destek gördü. DEİK, TİM, İTO ve İSO başkanları, sürecin ülke için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve ekonomik üretim ile yatırımlara büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.

Güneydoğu’nun kuru meyve ihracatı yüzde 15,6 arttı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden yılın ilk yarısında 174 milyon 530 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi.

Fenerbahçe’ye sponsor olmuştu: Yeniden başkan seçildi

Fenerbahçe’ye sponsor olan Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya, ABD Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren ABD-Türkiye İş Konseyi (U.S.-Türkiye Business Council) Başkanlığı’na seçildi. İkinci dönem için yeniden başkan seçilen Chobani Kurucusu ve CEO …