Bilecik’te dolandırıcılık çetesine ‘Akasya Operasyonu’

Bilecik’te Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi

Bilecik’te yurttaşları telefonla arayarak kredi başvurusu ile ilgili sorular sorup dolandırıcılık yapan çete ’Akasya Operasyonu’ ile çökertildi.

Bilecik Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliği’ne giden bir vatandaş, kendisini telefonla arayan şahısların kredi başvurusu ile ilgili kendisine sorular yönelttiğini ve hesabından toplamda 350 bin 525 TL para aktarıldığını söyleyerek dolandırıldığını beyan etti. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler geniş çaplı bir araştırma yaparak, İstanbul, Diyarbakır, Ankara ve Kırklareli illerinde eş zamanlı ‘Akasya Operasyonu’ düzenledi.

Operasyon sonucunda 12 şüpheli gözaltına alındı ve üst aramalarında çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şahısların ülke genelinde meydana gelen 22 adet faili meçhul olayı da gerçekleştirdikleri tespit edildi. Adliyeye sevk edilen 12 şahıstan 10’u serbest bırakılırken, 2 şahıs tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

(İHA)

Related Posts

Almanya’da kaos: Google Maps kabus yarattı

Google’ın haritalar uygulaması, Almanya’daki otobanları ve otoyolları kapalı göstermesi kaos yarattı. Yollarda kabus yaşayan sürücüler alternatif yollara yönelince, ülkenin büyük çoğunluğunda trafik kilitlendi

Motosikletler kafa kafaya çarpıştı: 2 sürücü hastanelik oldu

Beşiktaş’ta karşı yönden gelen iki motosiklet kafa kafaya çarpıştı. Kazada yaralanan 2 sürücü hastaneye kaldırıldı.

Cuma namazı kıldı, kendisini uyaran muhtarı bıçakladı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde minibüs şoförü C.D., cami avlusunda araç yıkamaması konusunda uyarıda bulunan mahalle muhtarı Mustafa Kemal Dönmez’i bıçaklayarak yaraladı. Muhtar hastaneye kaldırılırken, saldırgan kaçtı.

Rusya: Rus heyeti, Ukrayna ile İstanbul’daki 2 Haziran müzakerelerinde hazır olacak

Rusya: Rus heyeti, Ukrayna ile İstanbul’daki 2 Haziran müzakerelerinde hazır olacak

Tarih belli oldu: TBMM Başkanı Kurtulmuş, DEM Parti Eş Genel Başkanlarını ziyaret edecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı 2 Haziran Pazartesi günü Meclis’te ziyaret edecek.

Putin’i kızdıracak iddia: Rus nükleer silah projeleri, altyapısı, gizli üs yerleri ifşa oldu

Danimarkalı ve Alman gazetecilerin ortaya çıkardığı belgelere göre, Rusya’nın en gelişmiş nükleer üslerinin detaylı planları, güvenlik sistemleri ve yer altı altyapısını içeren gizli belgeler ifşa edildi. Uzmanlar, bu sızıntının istihbarat dünyası için benzeri görülmemiş bir gelişme olduğunu belirtiyor.