Bir gecede oyunsuz kaldık: PlayStation Türkiye, oyun fiyatlarına dev zam yaptı!

Türkiye’deki PlayStation sahipleri, geçtiğimiz gece yarısı itibariyle bir şey fark ettiler. PlayStation oyunlarının bazılarının Türkiye fiyatları, devasa oranda zamlanmıştı. Saatler sabaha yaklaştığında daha çok kullanıcı, daha fazla PlayStation oyuna zam yapıldığını fark etti. Görünüşe göre PlayStation kalesi de düştü…

PlayStation Türkiye oyun fiyatlarına artık Euro üzerinden zam yapılıyor gibi görünüyor

Bildiğiniz gibi PlayStation Türkiye ofisi kapatıldı ve artık distribütörlük Bilkom’da. Ancak Bilkom’un oyun fiyatlandırması üzerinde bir forsu yok. Henüz Bilkom’dan veya PlayStation’dan resmi bir açıklama gelmedi. Ancak güncellenen fiyatlar gösteriyor ki artık Türkiye mağazasında yer alan PlayStation oyunu fiyatları, Avrupa fiyatlandırması üzerinden fiyatlandırılacak. Yani Euro bazında.

Fiyatları devasa zamlanan ve oyuncuların fark ettiği oyunlar arasında şunlar var:

  • God of War: Ragnarök: 2.799 TL
  • Assassin’s Creed Shadows: 2.799 TL
  • Call of Duty: Black Ops 6: 2.799 TL
  • Black Myth: Wukong: 2.499 TL
  • Star Wars Outlaws: 2.799 TL
  • Silent Hill 2: 2.499 TL
  • Marvel’s Spider-Man 2: 1.999 TL

Gece boyunca birçok oyuna zam yapılmaya devam edildi ve daha da fazla oyunun fiyatı pahalılaşacak gibi görünüyor. AAA kategorisindeki oyunların PlayStation Türkiye mağazası fiyatı artık ortalama 2.500 TL civarında seyrediyor.

Dediğimiz gibi, Türkiye’deki oyuncuların bir kalesi daha düşmüş gibi görünüyor. Geriye sadece Xbox mağazası ve PC oyuncuları için Epic Games kaldı. Umarız o platformlar Türk oyuncular için yerel fiyatlandırma yapmaya devam ederler. Aksi takdirde artık oyun oynayamayacağız gibi görünüyor. Konu hakkındaki yorumlarınızı aşağıdan bizlerle lütfen paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx