Borsada Manipülasyon Operasyonu: Nihat Özçelik de Gözaltına Alındı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından “Rüşvet, şantaj, yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, resmî belgede sahtecilik, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi ve görevi kötüye kullanma” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında borsacı Nihat Özçelik’in de bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Borsada halka açık 5-6 firmanın gizli sahibi olduğu ileri sürülen Nihat Özçelik ve beraberindeki 8 kişi, “Suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek”, “şantaj, tehdit ve manipülasyon” suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Çok kısa sürede milyar dolarlık servet yaptığı öne sürülen Nihat Özçelik’in birçok kez borsada işlem yasağı cezası almasına rağmen yükselişinin arkasında borsa, emniyet ve yargı üçgeninde kurduğu düzen olduğu iddialar arasında.

SPK Başkanı Taşkesenlioğlu’nun kardeşi eski AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eski eşi THK Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ile gizli ortak olduğu ileri sürülen Özçelik’in 13 şirketin halka arzını gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Özçelik’in Ban’ın düğününde çekildiği fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Özçelik’in bu dönemde borsada birçok usulsüz işlem yaptığı iddia edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx