Bursa’da “Uludağ Enerji Zirvesi” start aldı

Bursa’da Gerçekleşen Uludağ Enerji Zirvesi

Bursa’da düzenlenen “Uludağ Enerji Zirvesi” başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Türkiye’nin enerji hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji tüketimindeki artışa dikkat çekerek, ülkenin 2035 yılına kadar 226 bin megavatlık kurulu kapasite hedefine odaklandığını belirtti. Türkiye’nin enerji tüketiminin 348 teravatsaate ulaştığını vurgulayan Demircan, 2035 yılında bu rakamın daha da artmasının beklendiğini ifade etti.

Zirveye Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Enerji Konseyi’nin destek verdiği ve “Geleceğin Enerji Stratejisi” temasıyla gerçekleştirildiğini bildiren Demircan, Türkiye’nin enerji üretiminde yenilenebilir enerjinin önemini vurguladı. Ülkenin enerji üretiminde yenilenebilir enerjinin %77’sinin kullanıldığını belirten Demircan, 2035 hedefi doğrultusunda bu oranın korunmasına önem verildiğini dile getirdi.

Kömür santrallerinin kapasite artışı ve Türkiye’nin enerji dönüşümü konularında çalışmaların sürdüğünü belirten Demircan, yerli enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini bildirdi.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde ayrıca yerli teknoloji, mega enerji yatırımları, finansal dönüşüm, fosil yakıtlarda dönüşüm stratejisi gibi konular ele alınacak panel ve konuşmaların gerçekleştirileceği bilgisine yer verildi.

Bu önemli etkinlik kapsamında gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından katkı sağlayan sponsorlara plaket takdim edildi. Bursa Valisi Erol Ayyıldız ise enerjinin ülke ekonomisi için hayati öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, Bursa gibi enerji ihtiyacı yüksek bir şehirde böyle bir zirvenin düzenlenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Uludağ Enerji Zirvesi’nin Türkiye’nin enerji geleceğine ışık tutacak önemli kararların alındığı bir platform olması bekleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ABDULLAH BOZKURT – Ekonomi

Related Posts

Vulcain’in yeni saati spor severleri mest etmeye hazırlanıyor

Vulcain’in Skindiver koleksiyonuna eklediği GMT komplikasyonu, dalış saatlerinin işlevselliğini seyahat kolaylığıyla buluşturuyor. 38.3 mm çapındaki kasası ve 200 metre su geçirmezlik özelliğiyle model, dalış için güvenilir bir tercih sunuyor. Mat …

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Yapay zeka görsel içerik üretiminde avantaj sağlıyor

Yapay zekadan klip ve reklam filmi gibi görsel materyallerin üretiminde de yararlanılması bu alanda yatırımları olanların dikkatini çekiyor.

Geminin dümeninden bilinmeyen yaşam formu çıktı: Bilim dünyası şaşkın

ABD’nin Ohio eyaletinde Erie Gölü’nde araştırma yapan bir gemide keşfedilen gizemli siyah madde, bilim dünyasında heyecan uyandırdı. DNA analizleri sonucunda tanımlanamayan dizilere rastlanan bu madde, şimdilik “ShipGoo1” adıyla anılıyor.

Dünya UFO Günü: Yanıt bulmaya her zamankinden daha yakın olabilir miyiz?

Dünya UFO Günü: Yanıt bulmaya her zamankinden daha yakın olabilir miyiz?