73 yaşındaki İngiltere Veliaht Prensi Charles ile birinci eşi ve iki çocuğunun annesi Prenses Diana 1996’da boşanmıştı. Diana 1997’de Paris’te trafik kazasında ölmüştü.
Charles’ın yıllardır bâtın münasebet yaşadığı Camilla (74) bu evliliğin yıkılmasının baş sorumlusu olarak gösterilmişti. Prens Charles’ın 2005’te evlendiği Düşes Camilla, yıllardır kendisine yöneltilen tenkitlerle ilgili birinci kere samimi açıklamalarda bulundu.
Düşes Camilla, İngiliz “Vogue” mecmuasına verdiği röportajda, Charles’ın Diana ile evliliği sırasında ilgi yaşadıkları savına amaç olmanın ve her vakit “incelenmenin, eleştirilmenin, suçlanmanın” kolay olmadığını söyledi.
“Kimse hoşlanmaz”
Camilla, “Bu çok güç bir durum. O kadar uzun mühlet incelendim ki, bununla yaşamanın bir yolunu bulmanız gerekiyor. Kimse her vakit gaye olmaktan ve eleştirilmekten hoşlanmaz” dedi. Lakin bilhassa medyanın kendisine yönelik olumsuz tenkitlerine karşın bunun üstesinden geldiğini belirten Camilla, “Ne olursa olsun hayata devam etmelisin” ifadesini kullandı.