Eylem Tok’ta karar günü: İade beklentisi… Dışişleri “Geri yollayın” dedi

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta seyir halindeki üç ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un kullandığı araç buradaki 3 ATV’ye çarpmış ve yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti.

Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur’u, annesi Eylem Tok olay yerine gelerek önce Mısır’a ardından da ABD’ye kaçırdı. İkili kazadan 106 gün sonra Adalet Bakanlığı’nın girişimiyle ABD’de yakalandı. Mahkemeye çıkan ikilinin tutukluk hallerinin devamına karar verilirken dava ertelendi. Eylem Tok bugün bir kez daha ABD’de hakim karşısına çıkacak. Tok hakkında ABD’deki mahkemeden Türkiye’ye iade kararı çıkması bekleniyor.

ABD DIŞİŞLERİ: İADE EDİN

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Timur Cihantimur ve Eylem Tok’un Türkiye’ye iade edilmesi yönünde fikir bildirdiği belirtiliyor.

DURUŞMA SAAT 21’DE

Eylem Tok, bugün 21.00’de hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU

Ehliyetsiz araç kullanarak Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından ABD’ye kaçırılmıştı. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı geçici tutuklama talep evrakları hazırlayarak ABD’nin yetkili kurumlarına iletti. Anne ve oğlu, kazadan 106 gün sonra ABD’de yakalanarak gözaltına alındı.

Hakim karşısına çıkarılan Eylem Tok, hakkındaki dava eksik belgeler nedeniyle önce 27 Haziran’a, ardından da 1 Temmuz’a ertelendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Cihantimur ve Tok’un Türkiye’ye iade edilmesi yönünde fikir bildirdiği belirtilirken, anne Eylem Tok bugün 21.00’de hakim karşısına çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx