Gözcü Baba’yı rahat bırakın

Gözcü Baba Türbesi’ne Yıkım Tepkisi: Alevi-Bektaşi İnanç Merkezi Korunmalıdır

İstanbul’un önemli Alevi-Bektaşi inanç merkezlerinden biri olan Gözcü Baba Türbesi’nin yıkılmak istenmesi tepkilere neden oluyor. İnanç merkezi statüsünden çıkarılarak ‘türbeler içeren tarla’ olarak adlandırılan arazi, birçok kabri içinde barındırmaktadır. Bektaşi topluluğunu temsilen konuşan Dedebaba Ali Haydar Ercan, arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine ve alandaki çalışmaların durdurulmasına dikkat çekti. Endişeli ve üzgün olduklarını belirten Ercan, şunları dile getirdi:

“Bu durumdan endişeli ve derin üzüntü içindeyiz. Gözcü Baba Türbesi, Şahkulu Sultan Dergahı kompleksinin bir parçası olup, önemli bir tarihi ve kültürel değere sahiptir. Bahsi geçen arazinin Diyanet’e devri ve burada yapılan yeni projeler, Alevi-Bektaşi topluluğu ve tüm ilgili kurumlar tarafından büyük rahatsızlık yaratmaktadır.”

Ali Haydar Ercan

Erenlerin mezarları bulunmaktadır

Ali Haydar Ercan, “Alevi-Bektaşi inancına sahip kişilerin değerlerine saygısızlık edilerek, söz konusu alanda yürütülen projenin bizim tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir” diyerek, çalışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Dedebaba Ercan, Gözcü Baba, Sancaktar Baba, Mehmet Ali Hilmi Dedebaba ve diğer erenlerin mezarlarının bulunduğu İnanç Merkezinin yapılaşmaya açılmasına karşı olduklarını belirtti.

Related Posts

Hindistan’daki uçak kazasının ön raporu ortaya çıktı: 270 kişi hayatını kaybetmişti

Hindistan’da 270 kişinin hayatını kaybettiği Air India uçak kazasının yankıları sürerken, facianın nedenine dair ön rapor tamamlandı. Hindistan Uçak Kazaları Soruşturma Bürosu’nun (AAIB) uçağın kara kutusundan elde edilen 49 saatlik uçuş verisi ve 2 …

Suriye’deki askeri karargahta patlama

Suriye’nin Halep kentinde patlama meydana geldi. Patlamanın, askeri karargahta olduğu bildirildi.

Fethiye’de Sude’yi hayattan koparan kaza

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, devrilen motosikletteki Sude Koyuncu öldü, sürücü Soner Kütahya yaralandı.

Lahmacun, kebap, pastırma markaları ifşa oldu: Bunların hepsini bize yedirdiler!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı kontrollerin sonuçlarını paylaşarak hileli gıdalar listesini güncelledi ve denetime takılan yeni markalar konusunda uyarı yayınladı. Lahmacun, kebap, pastırma markalarının yanı sıra pide harcı gibi mazlemelerde de insan sağlığını tehdit eden malzemeler tespit edildi.

Bahçeli’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: PKK’nın kurucu önderliği sözünü tuttu; kötü anılar geride kalacak, yeni yüzyılın mimarı Türk milleti olacak!

Bahçeli’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: PKK’nın kurucu önderliği sözünü tuttu; kötü anılar geride kalacak, yeni yüzyılın mimarı Türk milleti olacak!

‘İmamoğlu’nu tecrit ederek mahkum etmek istiyorlar’

Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu, diploma davasının bölünmesini şöyle yorumladı: “Bir an önce karar verilsin mantığıyla hareket ediliyor, siyasi bir takvim işletiliyor.”