İmamoğlu’na sosyal medya sansürü: Mansur Yavaş’tan ‘gerekçe’ tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Avrupa Günü Etkinliğinde Konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Thomas Ossowski’nin Avrupa Günü resepsiyonuna katıldı. Yavaş, tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabına erişim engeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yavaş yaptığı açıklamada, “Yasaklara karşıyız. Yapılan işlemlerin hukuka aykırı olduğunu gösteriyor. Buna karşı adımlar atılmalı. Siyaseten bu tür yasakları yanlış buluyoruz. Çünkü bu iktidar göreve geldiğinde yasaklara karşı çıktığını ve yasakların olmayacağını vaat etmişti, ancak sürekli bir bahane ile yasaklar getiriliyor. Üstelik gerekçelere bakıldığında, sanki mahkeme kararı varmış gibi suçlu ilan edilmeleri asla kabul edilemez. Bu insan haklarına aykırı. Karar olmadan yapılan bu tür yasaklamalar sorunu daha da büyütecektir. Biz de buna karşı çıkarak, Ekrem Başkan ile dayanışma içinde olduğumuzu göstermek adına bu adımı atmış bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

“Geciken Adalet, Adalet Değildir”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, idari yargı değerlendirme toplantısında yargı sistemine ilişkin yaptığı konuşmada, adaletin hızlandırılması ve etkinliğin artırılması konusuna vurgu yaparak, “Geciken adalet, adalet değildir ve milletimizin en büyük beklentisi makul sürede yargılanma hakkının korunmasıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Yavaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamalarını değerlendirirken, “Çok doğru söylemiş. 2002’den beri aynı iktidarın çıkardığı yargı paketlerine rağmen, Bakanın hala bu konuda şikayet etmesi ilginç. Haklı, geciken adalet, adalet değildir! Ümit Özdağ’ın duruşması kaç ay sonraya ertelendi. Ceza alacağını düşünmüyorum ama ceza alsın bile fazlasıyla cezasını çekmiş olacak. Hangi konuda yargılayacaksınız? Ekrem Başkan’a dair iddianame hazırlanacağına dair hiçbir işaret gözükmüyor. O zaman neden tutuklu tutuyorsunuz? Tutukluluk istisnadır. Bakan da bunun farkında. Bu nedenle adalete hızlı bir şekilde ulaşılmalı, iddianameler ve yargılamalar derhal başlatılmalı, ancak tutuksuz olarak devam etmeliler. Çünkü bu durum şu anda insan haklarını ve masumiyet karinesini zedeliyor. Bu hukukta yeri yok. Beraat ettikten sonra cezaevinde geçirilen günlerin telafisi asla mümkün değil. Bu nedenle gerçek adaletin sağlanması için bu kişilerin derhal serbest bırakılması gerekmektedir. Adaletin hızla işlemesi gerekmektedir. Ayrıca, hatırlatmak gerekirse, Ekrem Başkan’ın TRT’de canlı yayında yargılanmak istediğini tekrar vurgulamak isterim.” dedi.

Related Posts

Bildirinin son maddesinde anlaşmazlık var! Beklenen olmadı, PKK’dan açıklama gelmedi

Terör örgütü PKK’nın bugün fesih açıklaması yapacağı iddialarının ardından herhangi bir açıklama gelmezken terör örgütü içerisinde anlaşmazlık olduğu ve teröristbaşı Öcalan ile yeni bir temas kurulabileceği kaydedildi.

Ağılda çıkan yangında hayvanlar telef oldu

Balıkesir’in Manyas ilçesindeki bir ağılda elektrik tesisatından çıkan yangında 30 koyun ile 12 kuzu öldü.

Bayraktar TB3 SİHA’lar DENİZKURDU Tatbikatı’nda

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından icra edilen DENİZKURDU-2025 Tatbikatı kapsamında, Bayraktar TB3 SİHA’lar yer aldı. Tatbikat kapsamında PT-3 ve PT-4 kuyruk numaralı Bayraktar TB3 SİHA’lar ikişer adet MAM-L ile kara hedeflerine salvo atışı gerçekleştirecek

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özsoy, “2025 yılı yaş çay fiyatı 35 lira olmalıdır”

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özsoy, “2025 yılı yaş çay fiyatı 35 lira olmalıdır. Yaptığımız maliyet hesaplamasında işçilik hariç yaklaşık 19 lira, işçiliği içerisine koyduğunuzda, 29 liralık bir maliyet var. Buna da her işletme de olduğu gibi yüzde 20 kar koyduğumuzda 35 lira fiyat yapıyor. Bu, çay üreticisinin hakkı olan bedeldir, bunun ödenmesini istiyoruz” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan videolu Anneler Günü paylaşımı: ‘Özledim Anne’

Silivri’de tutuklu bulunan ve X hesabı erişime engellenen CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Anneler Günü’ne ilişkin yeni bir paylaşım yaptı.

Canlı: Özgür Özel Van’da konuşuyor

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin beşincisi Van’da yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir