IMF, “vergi indirimi” tasarısına karşı çıktı

IMF Sözcüsü Julie Kozack, Küresel Ekonomideki Gelişmeleri Değerlendirdi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomideki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. ABD Senatosunda onaylanan ve Temsilciler Meclisinde görüşülen “vergi indirimi” tasarısına ilişkin soruları yanıtlayan Kozack, tasarının bütçe açığını artıracağını ve federal borcun azaltılması tavsiyesine ters düştüğünü belirtti.

IMF’nin, ABD’nin kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılasına (GSYH) oranını düşüşe geçirmek için zamanla bütçe açığını azaltması gerektiği tutumunu koruduğunu anlatan Kozack, bu sürecin önemine vurgu yaptı. Borcun azaltılması için mali konsolidasyonun gerekliliğine işaret eden Kozack, ülkede farklı politika seçeneklerinin ele alınması için bir uzlaşının sağlanması gerektiğini de belirtti.

Kozack, ABD’nin bütçe açığını ve borcunu azaltmak için birçok yol bulunduğunu dile getirerek, yasa tasarısının ABD ekonomisine potansiyel etkilerini incelediklerini ve “Dünya Ekonomik Görünüm” raporu temmuz ayı güncellemesinde bu etkilere yer verileceğini aktardı. Aynı zamanda ticaret anlaşmaları ve duyurularının da rapora dahil edilmeye çalışılacağını belirtti.

IMF Sözcüsü Kozack, küresel ekonomiye ilişkin tahminlerin belirsiz bir dönemde yapıldığını ifade ederek, ticaretteki önemli değişikliklere dikkat çekti. Düşük büyüme ve yüksek borç ortamında olduğumuzu vurgulayan Kozack, bu durumun yüksek belirsizlik ve zayıf ticaret ile etkilendiğini belirtti.

Kozack, mali tarafta borç sorununu azaltmaya, büyüme tarafında verimliliği artırmaya ve orta vadeli büyümeyi desteklemeye yönelik tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yaptırımların kaldırılmasının Suriye’nin küresel ekonomiye entegrasyonunu destekleyerek ülkenin toparlanmasını kolaylaştırabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Pazartesi yürürlüğe girmesi bekleniyor: ATM’lerden para çekme limitinde değişiklik

Yüksek enflasyon nedeniyle nakit talebinin artmasıyla birlikte, bankalar şube içi ve dışı ATM’lerde yeni bir döneme geçiyor. Pazartesi itibarıyla şube içindeki ATM’lerden yapılan para çekme işlemlerinde limitler artırılacak.

Doğu Karadeniz’den yapılan ihracat 814 milyon 976 bin dolara ulaştı

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane’den ocak-haziran döneminde 814 milyon 976 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 68,68

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 68,68

Batı Akdeniz’in ihracatı arttı

Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) üyelerince 6 ayda yapılan ihracat 1 milyar 381 milyon 719 bin 823 dolar oldu.

Çin’den düşük enflasyon hamlesi: Sert fiyat düşüşleri denetleniyor!

Çin ekonomisi deflasyon baskıları altında zorluk yaşıyor. Hükümet, aşırı fiyat indirimlerine karşı yeni düzenlemelerle piyasa istikrarını sağlamayı hedefliyor. Bu gelişmeler, küresel ekonomik dengeleri de etkiliyor.

AJet, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şam’a ilk uçuşunu tamamladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan (İSG) Suriye’nin başkenti Şam’a yapılan ilk sefer başarıyla icra edildi.