İngiltere’den dijital pound kararı! 2027’ye kadar ertelendi

İngiltere Merkez Bankası, Dijital Pound Kararını 2027’ye Kadar Erteledi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), dijital poundun uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin kararın 2027 yılına kadar verilmeyeceğini duyurdu. Banka, dijital pound konusunda ilerleme sağlanmasına karar vermeden önce gelecek iki yıl içinde tasarım aşamasını tamamlama planlarını hayata geçirecek.

Kararın ödemeler ortamındaki gelişmeler ve daha geniş politika çıkarımlarının dikkatle değerlendirilmesi kapsamında alınacağını belirten açıklamada, “Önümüzdeki birkaç yıl içinde, daha geniş ödeme ortamındaki gelişmeleri de dikkate alarak tasarım aşamasını tamamladıktan sonra, Banka ve hükümet dijital pound için politika durumunu değerlendirecek ve devam edip etmeyeceğine karar verecektir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, dijital poundun uygulamaya konulması için parlamentonun onayının gerekeceği de aktarıldı.

Related Posts

IMF, “vergi indirimi” tasarısına karşı çıktı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD Senatosunda onaylanan ve Temsilciler Meclisinde görüşülen “vergi indirimi” tasarısına ilişkin …

Pazartesi yürürlüğe girmesi bekleniyor: ATM’lerden para çekme limitinde değişiklik

Yüksek enflasyon nedeniyle nakit talebinin artmasıyla birlikte, bankalar şube içi ve dışı ATM’lerde yeni bir döneme geçiyor. Pazartesi itibarıyla şube içindeki ATM’lerden yapılan para çekme işlemlerinde limitler artırılacak.

Doğu Karadeniz’den yapılan ihracat 814 milyon 976 bin dolara ulaştı

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane’den ocak-haziran döneminde 814 milyon 976 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 68,68

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 68,68

Batı Akdeniz’in ihracatı arttı

Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) üyelerince 6 ayda yapılan ihracat 1 milyar 381 milyon 719 bin 823 dolar oldu.

Çin’den düşük enflasyon hamlesi: Sert fiyat düşüşleri denetleniyor!

Çin ekonomisi deflasyon baskıları altında zorluk yaşıyor. Hükümet, aşırı fiyat indirimlerine karşı yeni düzenlemelerle piyasa istikrarını sağlamayı hedefliyor. Bu gelişmeler, küresel ekonomik dengeleri de etkiliyor.