İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 51. yılı dolayısıyla Malatya’da özel bir anma programı düzenledi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İsmet İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma yaptılar.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, onun çalışkanlığı ve başarılarına vurgu yaparak şunları söyledi:

“İsmet İnönü, askeri eğitimini yüksek başarılarla tamamlamış bir komutandı. Savaş ve diplomatik alandaki başarılarına rağmen mütevazılığını ve dürüstlüğünü her zaman korumuştur. İnönü, sabırlı ve kararlı bir liderdi. Verdii kararlara sonuna kadar bağlı kalmış ve ilkelerinden ödün vermemiştir. Bu özellikleri, onun milli mücadele yıllarında gösterdiği liderlikte belirgin şekilde ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda İnönü, mükemmel bir stratejist olup, geleceği öngörebilme yeteneğiyle tanınmıştır. Özellikle Lozan Konferansı’ndaki başarısı, diplomasi alanındaki dehasını göstermektedir. İsmet İnönü’nün askeri bir deha olduğunu inkar edenler, sadece cahilliklerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ise İsmet İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki kritik rolüne değinerek şu açıklamalarda bulundu:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde görev alarak düzenli ordunun zaferine önemli katkılar sağlamıştır. Birinci ve İkinci İnönü Muharebeleri, düzenli ordunun ilk zaferlerindendir ve Türk milletinin kaderinde dönüm noktaları olmuştur. İsmet İnönü, Atatürk’ten aldığı takdirle övgüyü hak eden nadir komutanlardandır.”

Related Posts

SON DAKİKA! Trump Şara ile görüşecek

Ortadoğu turu kapsamında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ın çarşamba günü Suriye’nin geçici Cumhurbaşkanı Ahmet Şara ile görüşeceği açıklandı. Beyaz Saray’da yapılan açıklamada Trump’ın Şara ile tanışacağı …

Zelenski’den Putin’i kızdıracak açıklama! Görüşmeleri bekleniyordu

Ayrıntılar geliyor…

Soylu’nun 4 yıl önceki sözleri gündem oldu: ‘Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek millet yüzümüzü tükürsün’

Soylu 2021 yılında, “Evlatlarımıza ve ailelerine çektirdiklerinin hesabı soruldu, sorulacak. Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün.” demişti.

2 milyar TL’lik ‘Havuz ve Eğitim Merkezi’ ihalesi pazarlık usulüyle verildi!

Afet durumları için öngörülen pazarlık usulü, dev projelerde yaygınlaşıyor. İstanbul’daki Ataköy Atlama Kuleli Yüzme Havuzu ve Kamp Eğitim Merkezi ihalesi de bu yöntemle sonuçlandı.

Rusya-Ukrayna savaşının çözümünde yeni perde: İstanbul görüşmesi | Putin sessizliğini koruyor, Trump da gelecek mi?

Rusya-Ukrayna savaşının çözümünde yeni perde: İstanbul görüşmesi | Putin sessizliğini koruyor, Trump da gelecek mi?

Bildirinin son maddesinde anlaşmazlık var! Beklenen olmadı, PKK’dan açıklama gelmedi

Terör örgütü PKK’nın bugün fesih açıklaması yapacağı iddialarının ardından herhangi bir açıklama gelmezken terör örgütü içerisinde anlaşmazlık olduğu ve teröristbaşı Öcalan ile yeni bir temas kurulabileceği kaydedildi.