Köpek katliamı yapmışlardı… Yeni görüntülere ulaşıldı

Erzincan’da belediye tarafından sahipsiz köpekler katledildi. Erzincan Belediyesi önünde toplanan baro temsilciler ve yaşam hakkı savunucuları, Başkan Aksun’a veteriner müdürü ve ilgili personelleri görevlerinden almaları için çağrı yapıldı. Belediyeye tepkiler sürerken belediye görevlileri olduğu ileri sürülen kişiler tarafından sahipsiz köpeklerin açılan çukurlara atıldıklarınadair yeni görüntülere ulaşıldı. Görüntülerin bir vatandaş tarafından 29 Ocak’ta çekildiği öğrenildi.

“BU ERZİNCAN BELEDİYESİNİN YAPTIĞI İLK KATLİAM DEĞİL”

Yaşam hakkı savunucuları adına konuşan Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Burcu Yağcı, hayvanların katledildiğine dair görüntülerin net olduğunu belirterek, bu suçu işleyenler hakkında işlem yapılarak cezalandırılması gerektiğini söyledi.Yağcı, “Bugün burada Şubat tarihinde basına yansıyan görüntülerle haberdar olduğumuz Erzincan Belediyesinin yaptığı katliam için toplandık. Hayvanların yaşam adına için toplandık, hayvanların canlı, yarı canlı çukurlara gömülerek öldürülmemesi, katledilmemesi adına toplandık. Salı gününden bu yana buradayız. Gerek adliyede gerekse kurumlarda adalet arayışımızı hayvanların yaşam hakkını savunacağımıza dair mücadelemizi sürdürmek için bulunuyoruz. Basına yansıyan  görüntülerde barınak adı altındaki toplama kampından 7 tane belediye görevlisinin ölü yada yarı canlı olarak hayvanları çöp kamyonuna yüklediği kesintisiz bir şekilde  ölüm çukuruna götürdüğü ve çukura attığı hayvanlardan bir tanesinin canhıraş oradan kaçtığı diğerinin ise kaçamayarak toprak altında can verdiği görüntüler hepimizi çok üzdü ve derinden sarstı. Bu Erzincan belediyesinin yaptığı ilk katliam değil. Hepimiz biliyoruz ne yazık ki ilk başından beri belediye başkan yardımcısı, belediye personeli bu görüntülerin Erzincan’a ait olmadığını söyledi. Hepimizin aklıyla oynuyorlar hepimizi kandırmaya  çalışıyorlar. Daha sonra bunun ölü ve canlı hayvanların bir arada taşınmasıyla ilgili olduğunu söyledi. Şuanda da talebimize rağmen güya soruşturma yürüttükleri kurumda veteriner işleri müdürü katil personellerin hiçbiri görevden alınmadı. Hayvanların katilleriyle baş başa bırakıyorlar biz buradan gittiğimizde de aynı şey olacak o yüzden Erzincan belediyesi derhal katil personeli görevden alarak soruşturma yapmak zorunda. Derhal yaptıklarının hesabını vermek zorunda. Kamu vicdanın en azından bu saatten sonra bunların olmayacağı konusunda rahatlamak zorunda” diye konuştu.

“BU KATLİAMIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

‘Biz adliyeye gittik savcılığa suç duyurumuzu yaptık’ diyen Yağcı, “Olayda ne yazık ki görgü tanıklarının ifadeleri var daha kötü görüntüler olduğu yönünde. Canlı hayvanlar kepçe ile ezilerek öldürüldüğü ve bunların uzun süredir devam ettiği yönünde tanık beyanları var. Bunları söyleyen işçiler ne yazık ki önce tehdit alıyor sonra görevinden atılıyor. Ona da buradan cesur açıklamaları için teşekkür ediyoruz. Selamımız ve teşekkürlerimiz Erdal Gezeroğlu için aynı zamanda. Tüm Türkiye’den gelen hayvan hakkı savunucuları, hayvan hakları merkezi üyeleri, baro temsilcileri Erzincan halkı burada şuan. Biz konunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve bu katliamın peşini bırakmayacağız. Bu hayvanların sahipsiz olmadığını bir kere daha duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Fethiye’de Sude’yi hayattan koparan kaza

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, devrilen motosikletteki Sude Koyuncu öldü, sürücü Soner Kütahya yaralandı.

Lahmacun, kebap, pastırma markaları ifşa oldu: Bunların hepsini bize yedirdiler!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı kontrollerin sonuçlarını paylaşarak hileli gıdalar listesini güncelledi ve denetime takılan yeni markalar konusunda uyarı yayınladı. Lahmacun, kebap, pastırma markalarının yanı sıra pide harcı gibi mazlemelerde de insan sağlığını tehdit eden malzemeler tespit edildi.

Bahçeli’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: PKK’nın kurucu önderliği sözünü tuttu; kötü anılar geride kalacak, yeni yüzyılın mimarı Türk milleti olacak!

Bahçeli’den PKK’nın silah bırakma töreni sonrası ilk açıklama: PKK’nın kurucu önderliği sözünü tuttu; kötü anılar geride kalacak, yeni yüzyılın mimarı Türk milleti olacak!

‘İmamoğlu’nu tecrit ederek mahkum etmek istiyorlar’

Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu, diploma davasının bölünmesini şöyle yorumladı: “Bir an önce karar verilsin mantığıyla hareket ediliyor, siyasi bir takvim işletiliyor.”

TESK Başkanı Palandöken: Esnaf sigara satmaktan vazgeçebilir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Eğer firmalar kredi kartı komisyonlarını üstlenmezse esnafımız sigara satmaktan tamamen vazgeçme noktasına gelebilir” dedi.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.