Mansur Yavaş’tan İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli getirilmesine tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Thomas Ossowski’nin Avrupa Günü etkinliğine katıldı.

“Kararlılıkla Devam Edeceğiz”

Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarının erişim engeline neden olmasıyla ilgili şunları söyledi:

*Yasaklara karşıyız ve yapılan işlemlerin yasal olmadığını düşünüyoruz. Bu duruma karşı mücadele etmeliyiz. Siyaseten bu tür yasakları yanlış buluyoruz. Çünkü şu anki iktidar, göreve geldiği zaman yasaklara karşı çıktığını ve yasakların olmayacağını vaat etmişti. Maalesef sürekli olarak farklı bahanelerle yasaklar geliyor.

*Ayrıca, gerekçelere baktığımızda, sanki bir mahkeme kararı varmış gibi suçlu ilan edilmiş gibi gerekçeler olduğunu görüyoruz ki bu kabul edilemez. Bu durum insan haklarına aykırıdır.

*Şu anda bir karar veya somut bir durum yok. Sürekli yasaklamalar işleri daha da karmaşık hale getirecektir. Biz de buna karşı çıkıyoruz, Ekrem Başkanla dayanışma içinde olmak adına böyle bir adım attık ve bu konuda kararlılıkla devam edeceğiz.

Yargılamalar TRT Üzerinden Yayınlansın

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı sisteminin hızlandırılması ve etkinliğinin artırılması için yapılan çalışmalara dikkat çekerek, “Geciken adalet, adalet değildir ve milletimizin en büyük beklentisi, makul sürede yargılanma hakkının korunmasıdır” açıklamasını yapmıştı. Yavaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sözlerine şu şekilde yanıt verdi:

*Çok doğru bir tespit. 2002’den bu yana aynı iktidarın çıkardığı birçok yargı reformuna rağmen, Adalet Bakanının hala bu konuda şikayet etmesi oldukça ilginç. Gerçekten söylenecek çok fazla bir şey yok. Geciken adalet, adalet değildir!

*Ümit Özdağ’ın duruşması ne zaman yapılacak? Ceza alacağını düşünmüyorum ama alsa bile uzun bir süre yargılanmış olacak. Neyi yargılayacaksınız? Ekrem Başkan’a dair iddianame hazırlanacak bir belirti görünmüyor. Bu durumda tutuklama gereksizdir.

*Bu konuları Adalet Bakanı da bizim kadar iyi biliyor. Dolayısıyla adaletin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için iddianamelerin ve yargılamaların başlaması önemli ancak tutuksuz olarak devam edilmelidir. Çünkü bu durum insan haklarını ihlal ediyor. Masumiyet karinesine zarar veriyor. Bu durumun hukukta yeri yok.

*Beraat ettikten sonra cezaevinde geçirilen günlerin telafisi mümkün değildir. Dolayısıyla gerçekten hukuk uygulanacaksa bu kişilerin derhal serbest bırakılması gerekmektedir. Adaletin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerekir. Ayrıca, Ekrem Başkan’ın TRT’den canlı yayınlanarak yargılanma isteğini tekrar hatırlatmak istiyorum.

Related Posts

Fas’ta felaket! 6 katlı yerle bir oldu: 4 ölü, 7 yaralı

Fas devlet televizyonu Kanal 2’nin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki tarihi Fes kentinde 6 katlı bir bina tamamen yerle bir oldu. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 7 kişi şehir hastanesine kaldırıldı.

MHP’den Amedspor’a teklif: ‘Son maçınıza böyle çıkmanızı bekliyoruz’

Amedspor’un Ankaragücü ile oynayacağı maç öncesi sosyal medyadan paylaşılan görselde Ankara Kalesi’nde Türk bayrağına yer verilmemesi tepkilere neden olmuştu. Tartışmalara MHP cephesi de katılırken bir de çağrıda bulundular.

Yeni Papa kim oldu, 14. Leo (Robert François Prevost) kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Yeni Papa seçildi. ABD’li Kardinal Robert Francis Prevost yeni Papa olarak seçildi. Peki, Yeni Papa Robert François Prevost kimdir, kaç yaşında?

İş dünyasını yakından ilgilendiren duruşma! Eski Zorlu Holding CEO’su hakim karşısında: Hapsi isteniyor

Zorlu Holding’de Ramazan kutlaması ile başlayan mail krizinin kamuoyuna sızmasının ardından süreçte eski Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal bugün hakim karşısına çıkıyor.

63 yıldır kimse haber alamıyordu… Ölü mü sağ mı bilinmeyen kadın bakın nereden çıktı!

ABD’nin Wisconsin eyaletinde 63 yıl önce kaybolan Audrey Jean Backeberg, sağ olarak bulundu. Yetkililere göre, Backeberg’in kaybolması kendi tercihiydi ve herhangi bir suç faaliyetinden ya da kötü niyetten kaynaklanmadı. CNN US’te yer alan habere …

Almanya’da göçmen kararı: ‘Ulusal acil durum’ ilan edildi

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, sınırları kalıcı olarak kontrol altına almak amacıyla, göç konusunda “ulusal acil durum” ilan etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir