Özgür Özel’den kurultay davasına ilişkin açıklama: Amaç, Türkiye’nin 1. partisini tartıştırmak, tartışma bitsin, verecekleri her karara hazırız, dimdik ayaktayız

T24 Haber Merkezi

Yarın görülecek kurultay davası hakkında konuşan CHP lideri Özgür Özel, “Ülkemizin en büyük partisini sorgulamak istiyorlar. Ancak bu sorgulamadan ne partimize ne de ülkemize bir fayda gelmez. Tartışmalar son bulsun, biz her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi kararlı bir şekilde ayaktadır” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alevi kanaat önderleri ile Yas-ı matem orucu ceminin çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özel’in konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bugün Muharrem orucunun 4. günü. Alevi inancının kanaat önderleri bizi bu güzel cem evinde ağırladılar. Hep birlikte orucumuzu açtık. Aleviler, Türkiye’nin barışının, birliğinin ve beraberliğinin simgesidir. Tüm zorluklara rağmen kin beslemeden, insan sevgisini yücelten, en büyük vatan sevgisinin ve Atatürk’e olan bağlılığın yaşayan bir topluluktur. Onlarla bir arada olmak mutluluk vericidir. Bu güzel günü kutlamak için olumsuz konuları konuşmaya gerek yok.

Umut ediyoruz ki, yarın bir mahkeme kararını verecek. Bu mahkeme hangi kararı verirse versin, biz hazırız. Bu mahkeme sonuç odaklı değil, süreç odaklı bir mahkemedir. Amacı, Türkiye’nin en büyük partisini sorgulatmaktır. Bu sorgulamadan ne partimize ne de ülkemize bir fayda gelmez. Tartışmalar sona ersin, biz her türlü karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi kararlı bir şekilde yoluna devam etmektedir. Ancak bu konuyu uzatarak zulmetmesinler. Ülkemizin açlık, yoksulluk, işsizlik, gençlerin umutsuzluğu ve adalet talepleri gibi konuları konuşmaları gerekmektedir. Bu tür konulardan uzaklaşıp bizi gereksiz tartışmalara sürüklemesin kimse.”

Related Posts

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’da zeytin ağaçlarını söktü

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait yaklaşık 200 zeytin ağacını sökerek tahrip etti.

Binlerce kişiyi milyoner yaptı, apar topar istifa etti

Norveç’te devlet destekli şans oyunları hizmeti sunan Norsk Tipping, Eurojackpot çekilişinde ödül kazanan binlerce kişiye kazanç miktarlarını 100 ile çarparak bildirim gönderdi. Kısa süre içerisinde gönderilen mesajın ‘sistem hatası’ kaynaklı olduğu ortaya çıkarken, şirketin CEO’su Tonje Sagstuen istifa etti.

CHP’nin dört eski Gençlik Kolları başkanından Kılıçdaroğlu’na çağrı: Gelin, siz de kayyım siyasetinin karşısında bizim yanımızda durun

“Hiçbir koşulda Cumhuriyet Halk Partisi’nin mahkemeler eliyle dizayn edilmesine sessiz kalmayın ve tüm gücünüzle partimizin, Genel Başkanımız Özgür Özel’in yanında olun”

‘Ne kadar masum bir talep değil mi?’ diye sordu… Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce’den mektup: ‘Pazar kahvaltısı’

Silivri’de tutuklu bulunan İPA Başkanı Buğra Gökce, cezaevinden yazdığı mektupta, “Ne kadar masum bir talep değil mi? Yumurtanın tavaya kırılıp yenmesine hasret binlerce mahkum var cezaevinde” dedi.

Koreli fenomene 4. taciz: Torbanın içindeki paraları teklif etti

Güney Koreli sosyal medya fenomeni Mhyochi, Türkiye seyahatinde son bir ayda 4. kez tacize uğradı.

Madenciyi savunan muhtara köylü kızdı

Akbelen ormanlarını talan eden YK Enerji A.Ş. şirketi, köy muhtarları aracılığıyla halkla ilişkiler çalışması başlattı.