Polonya’da maden çöktü: Kayıp 3 işçi aranıyor

Polonya’nın güneyindeki Myslowice-Wesola madeninde gece saatlerinde yaşanan bir sarsıntı sonucu kısmi çöküntü yaşandı. Ekipler, üç madenci için arama çalışması başlattı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, olay, yerin 870 metre altında yaşandı. Sarsıntı ve çökme sırasında ‘tehlike bölgesinde’ 15 maden işçisi bulunuyordu. Bu kişilerden 11’i kurtarıldı. Yaralanan dokuz işçi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Maden işletmecisi Polska Grupa Górnicza’nın yönetim kurulu başkan yardımcısı Rajmund Horst, bir madenciye daha bu sabah ulaştıklarını, kendisinin de yüzeye çıkarılma sürecinde olduğunu belirtti.

‘KURTARMA EKİPLERİ KAYIPLARI BULMAYA ÇOK YAKIN’

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Horst, “Üç madenci için başlatılan arama çalışması devam ediyor. Şu anda kendileriyle herhangi bir iletişim mevcut değil… Kurtarma ekipleri kayıp kişileri bulmaya çok yakın, birkaç metre mesafede” dedi.

Polonya’nın kamu yayıncısı PAP’ın paylaştığı bilgilere göre, Polonya’daki kömür madenlerinde 2024 yılı itibarıyla şu ana kadar üç iş cinayeti meydana geldi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx