Rusya: Rus heyeti, Ukrayna ile İstanbul’daki 2 Haziran müzakerelerinde hazır olacak

Rus Heyeti Pazartesi Günü İstanbul’da Olacak

Rusya Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna konusunda heyetler arası görüşmelerin sonuç odaklı olması gerektiğini vurgulayarak, “Rus müzakere heyeti, İstanbul’a yola çıkıyor; müzakerelerin 2. turu için pazartesi sabahı hazır olacaklar.” açıklamasında bulundu.

Peskov, Moskova’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Avrupa’nın güvenliği konusundaki görüşmelerde Avrupalıların da dahil edilmesi gerektiğini belirten Peskov, “Ancak pazartesi günü İstanbul’da yapılacak toplantıda ana gündem maddesi Rusya-Ukrayna müzakereleri olacak” dedi.

Rus heyetinin 2 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşecek müzakerelere hazır olacağını belirten Peskov, “Rus müzakere heyeti İstanbul’a yola çıkıyor; müzakerelerin 2. turu için pazartesi sabahı hazır olacaklar.” açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve ABD Başkanı Donald Trump arasında Türkiye’de bir zirve olasılığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peskov, “Böyle bir toplantının gerçekleşebilmesi için iki ülke heyetleri arasındaki doğrudan görüşmelerden sonuç alınması gerekmektedir. Bu sonuç elde edilirse elbette en üst düzeyde görüşmeler yapılabilir” şeklinde konuştu.

İstanbul’daki müzakerelerde Rusya ve Ukrayna tarafından hazırlanan memorandumların ele alınmasını umut ettiklerini belirten Peskov, “Şu anda herkes doğrudan Rusya-Ukrayna müzakerelerine odaklanmış durumda. Geçici ateşkes koşullarının belirlenmesi için çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca, Karadeniz’deki seyrüsefer güvenliği gelecekteki çözümlerin bir parçası olacak” ifadelerini kullandı.

Related Posts

TESK Başkanı Palandöken: Esnaf sigara satmaktan vazgeçebilir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Eğer firmalar kredi kartı komisyonlarını üstlenmezse esnafımız sigara satmaktan tamamen vazgeçme noktasına gelebilir” dedi.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

Srebrenitsa’da toprağa verilecek 7 soykırım kurbanı için mezar yerleri kazıldı

Bosna Hersek’teki Srebrenitsa’da Sırpların gerçekleştirdiği soykırımın 30. yılında, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan ve bu yılki anma törenlerinde defnedilecek 7 kurban için mezar yerleri kazıldı. Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın ardından …

CHP’de istifa: Meclis üyeleri partiden ayrıldı

Bayrampaşa Belediyesi’ndeki CHP’li meclis üyeleri Sadi Teker ve Ali Karahasanoğlu, partilerinden istifa etti.

Engin ve Dilan Polat’ın şirketleri hakkında flaş kayyum kararı

Polat ailesinin yargılandığı kara para davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Şirketlerin tamamı kayyumdan alınıp denetim altına alındı.