Sakarya’da panik anlar: Vatandaş sokağa döküldü

Sakarya’nın Erenler ilçesindeki bazı mahallelerde dün akşam saatlerinde etrafa yayılan koku, Sakaryalıların paniğe kapılmasına neden oldu. Kokuyu hisseden vatandaşlar panikle sokaklara çıkarken, yoğun kokudan rahatsız olan vatandaşlar, kokunun Sakarya Nehri’nden geldiğini ileri sürdü. Nehre kimyasal maddenin döküldüğü iddia edilen bölgeye başta AFAD olmak üzere, itfaiye, doğalgaz yetkilileri ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, kokunun kaynağını tespit etmek amacı ile yoğun bir çalışma başlattı. Yaşanan olayın ardından ekiplerin bölgede yaptığı çalışmaya ilişkin açıklama yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, “AFAD’ın ölçümlerinde değerler, tehlike sınırının çok altında. Ekipler kokunun kaynağını araştırıyor” değerlendirmesinde bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Sakarya Valiliği’nden de gece saatlerinde açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Erenler bölgesinde oluşan bir koku neticesinde vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı birimine yaptığı şikayetler neticesinde, AFAD ekiplerimizce yapılan ilk belirlemelere göre halk sağlığını tehlikeye düşürmeyecek bir koku tespit edilmiştir.

Valiliğimiz koordinesinde oluşturulan GAMER, Çevre Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Erenler Belediyesi İtfaiyeleri, AFAD ekiplerinden oluşan 25 kişilik ekip oluşturulmuş ve kokunun kaynağı ivedilikle araştırılmaya başlanmıştır. Gerekli detaylı bilgi koku kaynağı tespit edildiğinde kamuoyuyla tekrardan paylaşılacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx