Sakarya’da sahipsiz hayvanlar doğal alanına kavuşacak

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Adapazarı Karakamış’ta Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Kampüsü içerisinde sokak hayvanları için hayata geçirilecek sosyal yaşam alanı projesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Türkiye’ye örnek olacak proje için 28 Şubat Cuma günü yapım ihalesine çıkacak.

Adapazarı Karakamış’ta bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin hemen yanında oluşturacakları 87 dönüm alandaki doğal yaşam kampüsünün içerisinde hayata geçirecekleri proje için 28 Şubat Cuma günü ihaleye çıkacaklarını kaydeden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar, “Sahipsiz hayvanların sokaklarda değil, barınaklarda, doğal yaşam alanlarında olması için projeler geliştiriyor, adımlarımızı atıyoruz” dedi.

Başkan Alemdar, “87 dönüm alanda hem doğal yaşam hem de sosyal bir projeyi hayata geçiriyoruz. Aynı zamanda Pati İzi uygulamamız ile sokak hayvanlarını sıcak yuvalarına kavuşturuyoruz.Doğal Yaşam Kampüsü ile 8 bin 500 sokak hayvanına doğal yaşam ortamı sunacağız. İlk adımımızın ardından padok alanlarını da hızla tamamlayacak ve bu alanda Türkiye’de örnek bir çalışmayı hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Bölgenin en kapsamlı tesisi olan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin hemen yanı başında 87 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilecek projede, ihale kapsamında 14 bin 500 metrekare alan içerisinde sahiplendirme alanı, pati kafe, pati shop, köpek parkı, özel yaşam alanları, açık hava amfi sahnesi, çocuk oyun alanları, çocuklar için hayvanlar alemi kütüphanesi, idari ve teknik donatı alanları yer alacak.

Related Posts

TESK Başkanı Palandöken: Esnaf sigara satmaktan vazgeçebilir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Eğer firmalar kredi kartı komisyonlarını üstlenmezse esnafımız sigara satmaktan tamamen vazgeçme noktasına gelebilir” dedi.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

Srebrenitsa’da toprağa verilecek 7 soykırım kurbanı için mezar yerleri kazıldı

Bosna Hersek’teki Srebrenitsa’da Sırpların gerçekleştirdiği soykırımın 30. yılında, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan ve bu yılki anma törenlerinde defnedilecek 7 kurban için mezar yerleri kazıldı. Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın ardından …

CHP’de istifa: Meclis üyeleri partiden ayrıldı

Bayrampaşa Belediyesi’ndeki CHP’li meclis üyeleri Sadi Teker ve Ali Karahasanoğlu, partilerinden istifa etti.

Engin ve Dilan Polat’ın şirketleri hakkında flaş kayyum kararı

Polat ailesinin yargılandığı kara para davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Şirketlerin tamamı kayyumdan alınıp denetim altına alındı.