Şanlıurfa’da sulama kanalına düşen 2 çocuk hayatını kaybetti

İbrahim Halil Kılıç ve Rüveyda Demir Sulama Kanalında Hayatlarını Kaybetti

Şanlıurfa’nın kırsal Osmanbey Mahallesi civarında piknik yapmaya giden İbrahim Halil Kılıç (13) ve Rüveyda Demir (12), sulama kanalına düştü. Çevredeki vatandaşlar tarafından akıntıdan çıkarılan çocuklar, Harran Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Vali Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, her yıl birçok çocuğun sulama kanallarında ve baraj göllerinde boğularak ya da kaybolarak hayatını kaybettiğini belirterek, bu bölgelere girişin yasaklandığını vurguladı. Şıldak, “Bugün maalesef iki çocuğumuzu daha kaybettik. Sulama kanalları, baraj gölleri ve göletler, güvenli olmayan yerlerdir. Buralara girilmesi son derece tehlikelidir ve valilik kararıyla yasaklanmıştır. Lütfen çocuklarınızı bu tehlikeli alanlara girmemesi konusunda uyarın ve gözetim altında tutun” dedi.

Related Posts

Modi: Hiçbir ülke kritik mineralleri ve teknolojiyi silah olarak kullanmamalı

BRICS Zirvesi’ndeki konuşmasında kritik mineraller ile teknolojinin önemine dikkat çeken Modi, bu alanda güvenliği sağlama çağrısı yaptı.

Metan gazından zehirlenerek şehit olan askerler için siyasilerden başsağlığı mesajları

Metan gazından zehirlenerek şehit olan askerler için siyasilerden başsağlığı mesajları

RDIF Başkanı Dmitriyev: Rus enerjisini reddeden Avrupa, sınai intihar gerçekleştirdi

Putin’in özel temsilcilerinden Dmitriyev, Avrupa’nın Rus karşıtı politikalarla sanayisinde büyük bir gedik oluşturduğunu belirtti.

Alkolsüz ve dindar bir köy kurduğunu sandı, her şey tam tersine döndü

Alkolsüz, huzurlu ve sadece dindar Hristiyanların yaşayacağı bir kasaba hayaliyle yola çıktı. Ancak Harvey Wilcox’un planladığı bu sade yaşam alanı, kısa sürede dünyanın odak noktası haline geldi.

İsrail sivillere yönelik bombardımanlarını durdurmuyor: Gazze’de katliam dün de sürdü

İsrail ordusu, Gazze’de 21 aydır sürdürdüğü saldırıları sona erdirecek bir ateşkese yaklaşılmasına rağmen bombardımanlarına devam ediyor.

Yaz kampını sel bastı: 20 çocuk kayıp

ABD’nin Teksas eyaleti şiddetli yağışlar nedeniyle kabusu yaşıyor. Yağış sonrası meydana gelen selde en az 24 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Teksas’ta selden en fazla etkilenen yerlerden Kerr County’de şu ana dek 24 kişinin cansız bedenine …