Son dakika…Yarın okullar tatil mi? 4 ilde eğitime kar engeli

20 Şubat 2025
SAMSUN

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden saat 12.00 itibarıyla gelen sarı kodlu uyarıya göre Samsun’da devam eden kar yağışının yer yer kuvvetli olacağının, buzlanma ve dona bağlı ulaşımda aksama gibi olumsuzluklar yaşanabileceğinin değerlendirildiğini aktaran Tavlı, şunları kaydetti:

“Tedbir amaçlı olarak ilimiz genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde, Müftülüğe bağlı ihtiyaç odaklı gündüzlü ve 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim öğretime 20 Şubat Perşembe 12.00’den itibaren ve 21 Şubat Cuma günü ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurumlarımızda görevli hamileler, engelliler, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler de idari izinli sayılacaktır.” (AA)

20 Şubat 2025
BURSA

Bursa’da dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, yarın eğitime 1 gün ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel ile anaokulu ve kreşe giden çocuğu bulunan kadın personel de idari izinli sayılacak

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bursa il genelinde etkili olması beklenen kar yağışı ile birlikte buzlanma tehlikesi oluşacağının değerlendirilmesi nedeniyle 21 Şubat 2025 Cuma günü, ilimiz genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (Rehabilitasyon merkezleri ve Kur’an kursları dahil) eğitim-öğretime bir (1) gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan kadın personellerimiz (kurum çalışma işleyişinde mesaisi zaruri olanlar hariç) bir (1) gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi. (Esra TÜRKER/DHA)

20 Şubat 2025
YALOVA

Yalova’da etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Konuyla ilgili Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre Yalova genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma beklenmektedir. Öğrencilerin ve vatandaşların güvenliği göz önünde bulundurularak 21 Şubat 2025 Cuma günü Yalova genelinde tüm eğitim kurumlarında (anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ve üniversitemizde) eğitim-öğretime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca engelli, ağır kronik rahatsızlığı bulunan ve hamile kamu çalışanlarının da (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir) bir (1) gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi. (İHA)

20 Şubat 2025
MUŞ

Muş Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın da okulların il genelinde tatil edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 21 Şubat 2025 Cuma günü resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (üniversiteler hariç) eğitime bugün olduğu gibi yarın da 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve ağır kronik hastalığı olan personelin idari izinli sayılacağı, kreş ve anaokuluna devam eden çocukları bulunan kadın personelin de idari izin kapsamında değerlendirileceği belirtildi. Yetkililer, vatandaşları buzlanma ve olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. (Muhammed Sami MARAL/MUŞ,DHA)

Related Posts

Fenerbahçe açıkladı: Melih Mahmutoğlu ile 1 yıl daha!

Fenerbahçe Beko’nun kaptanı Melih Mahmutoğlu’nun kontratı uzatıldı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı İsrail’in Gazze’de yardım bekleyenleri hedef almasını kınadı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde yardım dağıtım merkezi yakınında yiyecek bulma ümidiyle bekleyen Filistinlilere yönelik yaptığı katliamı kınadı.

Ümit Özdağ’dan muhalefete çağrı: ‘Komisyona katılmayın’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TBMM’de “Terörsüz Türkiye” kapsamında kurulması planlanan komisyona hiçbir muhalefet partisinin katılmaması gerektiğini savundu.

Trabzonspor’da Onuachu şoku: Durumu belli oldu

Trabzonspor’un Araz Nahçivan ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Paul Onuachu, 4 hafta sahalardan uzak kalacak.

Bodrum’da buz şoku: Türkiye güzeli tatilde hastanelik oldu

Yaz aylarında serinlemek amacıyla tüketilen hazır buzlar, sağlık açısından ciddi riskler barındırıyor. 2012 Türkiye güzeli Açalya Samyeli Danoğlu, Bodrum’da tatildeyken içtiği buzlu su sonrası boğazında yanma hissetti, ardından öksürük nöbeti ve mide bulantısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Genç Atletler EYOF’ta Madalya Peşinde

Bilecikli Akdaş ve Adar, 2025 EYOF’ta Türkiye’yi temsil ederek altın madalya hedefliyor.