S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

S&P, Türkiye Ekonomisini Değerlendirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye ekonomisi hakkında son değerlendirmesini yaparak, uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit ettiğini ve kredi notu görünümünün “durağan” olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin kısa vadeli kredi notunun da “B” olarak teyit edildiği belirtildi. Aynı zamanda ülkenin ekonomik risklerine de işaret edildi.

S&P’nin açıklamasında, durağan görünümün, Türkiye’nin sıkı para politikasını devam ettireceği ve hükümetin orta vadeli programıyla ilgili uygulama risklerini dengelemeyi hedeflediği yönünde olduğu ifade edildi.

Buna ek olarak, Türkiye’de bu yıl yüzde 2,7 ve 2026’da yüzde 2,9 oranında bir büyüme beklendiği vurgulandı.

Related Posts

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: ‘Kapsama problemi yaşamadık’

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan incelemelere dair açıklamalarda bulundu. Bakan, köprülerde herhangi bir hasar tespit edilmediğini ve baz istasyonlarında kapsama sorunu yaşanmadığını belirtti.

Şimşek, IMF Başkanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de IMF Başkanı Kristalina Georgieva ile bir araya geldi.

Çin’den Kocaeli’ne dev çıkarma! Binlerce araç havadan böyle görüntülendi

Çin’den dev gemiyle Kocaeli’deki Safiport Limanı’na getirilen binlerce araç havadan görüntülendi. Ortaya çıkan manzara dikkat çekti.

Şimşek, Washington’da yatırımcılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Washington temasları kapsamında Barclays, Jefferies, JP Morgan ve Bank of America’nın ayrı ayrı düzenlediği yatırımcı toplantılarında Türkiye ekonomisine ilişkin güncel gelişmeler ve gelecek dönem perspektifine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Nissan’dan kötü haber: Şirket tarihinin en büyük zararı bekleniyor

Nissan Motor, 2024 mali yılı için daha önce tahmin ettiğinin çok üzerinde bir zararla karşı karşıya kalacağını açıkladı. Japon otomotiv devi, hayatta kalma mücadelesi verirken tarihindeki en büyük zararı duyurdu.

ÇAYKUR 2024 yılında 73 milyon lira kar elde etti

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü’nün 2024 yılı bilanço döneminde 73 milyon lira kar elde ettiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir