Suudi Arabistan’da işsizlik düştü

Suudi Arabistan’da İşsizlik Oranları Düşüş Eğiliminde

Son verilere göre, Suudi Arabistan’da genel işsizlik oranı, 2024’ün 4. çeyreğindeki %3,5 seviyesinden 2025’in 1. çeyreğinde %2,8’e gerileyerek, 1999 yılından beri en düşük seviyeye ulaştı.

Cinsiyet ayrımına bakıldığında, işsizlik oranı Suudi kadınlarda (%10,5’ten %11,9’a) ve Suudi erkeklerde (%4,0’tan %4,3’e) düşüş gösterdi.

Genel iş gücü katılım oranı ise, 4. çeyrekteki %66,4’ten %68,2’ye yükseldi. Ayrıca istihdam-nüfus oranı da bir önceki çeyreğe göre artarak, %64,0’tan 1. çeyrekte %66,3’e çıktı.

Related Posts

2 bin 800 şubesi var… Coca-Cola satmayı düşünüyor

Coca-Cola’ya ait kahve zinciri Costa Coffee, 2 bin 800 şubesiyle birlikte 2 milyar sterlin değerinde bir anlaşmayla satılığa çıkarılabilir.

Krema ve kaymak üretiminde yeni kurallar devrede

Resmi Gazete’de yayımlanan Tarım ve Orman Bakanlığı kararına göre kaymak ve krema ürünlerinin üretimi ve etiketlenmesiyle ilgili standartlar düzenlendi.

Reuters: Suriye para biriminden iki sıfır atacak, yeni banknotlar çıkaracak

Reuters: Suriye para biriminden iki sıfır atacak, yeni banknotlar çıkaracak

Trump kasasını doldurdu: ABD tarihinin en kârlı başkanı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, göreve başladığı ocak ayından bu yana yaptığı yatırımlarla servetini katladığı konuşuluyor. Forbes’a göre, Trump’un ilk başkanlık dönemi sonunda 2,1 milyar dolar olan serveti bugün 5,5 milyar dolara ulaşmış durumda.

Bakan Işıkhan’dan toplu sözleşme açıklaması: Hakem Kurulu’nun vereceği karara hepimiz saygı duyacağız

Bakan Işıkhan’dan toplu sözleşme açıklaması: Hakem Kurulu’nun vereceği karara hepimiz saygı duyacağız

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı