TEİAŞ’ın 2021 ve 2022 Hesapları İncelendi

Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin 2021 ve 2022 Yılı Hesapları TBMM KİT Komisyonu’nda Görüşüldü

TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda Türkiye’de bulunan toplam 1463 transformatör merkezinin 800’ünün sadece elektrik şebeke işletmeciliğini ilgilendirdiğini belirtti.

Kaldırım, Türkiye genelinde yapılan yatırım ve çalışmalar sonucunda havai hat uzunluğunun 75 bin 606 kilometreye, deniz altı kablo uzunluğunun ise 25 kilometreye ulaştığını vurgulayarak, “Türkiye’nin elektrik kurulu gücü bu yıl şubat sonunda lisanslı ve lisanssız santrallerle birlikte 117 bin 92 megavata ulaştı. Geçen yıl üretilen enerji miktarı 349 teravatsaat olarak kaydedildi.” şeklinde konuştu.

Kaldırım, TEİAŞ’ın toplam personel sayısının 17 bin 132 olduğunu söyleyerek, Türkiye genelinde 22 Bölge Müdürlüğü ve 9 Yük Tevzi Müdürlüğü ile iletim hizmeti verdiklerini dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu ise TEİAŞ’ın Bakanlığın en büyük kurumlarından biri olduğunu belirterek, “TEİAŞ elektrik ağı ile Avrupa’ya entegre, batıda Bulgaristan, doğuda Gürcistan, Nahçıvan ve İran ile entegre olan bir kuruluşumuz. En büyük yatırım yapılan kuruluşlarımızdan biri ve halihazırda sistemde yaklaşık 118 bin megavatlık kurulu güçle elektrik sağlıyor.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

TBMM KİT Komisyonunda, görüş ve önerilerin sunulmasının ardından TEİAŞ’ın 2021 ve 2022 yılı hesapları kabul edildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Gülşen Çağatay – Ekonomi

Related Posts

Vulcain’in yeni saati spor severleri mest etmeye hazırlanıyor

Vulcain’in Skindiver koleksiyonuna eklediği GMT komplikasyonu, dalış saatlerinin işlevselliğini seyahat kolaylığıyla buluşturuyor. 38.3 mm çapındaki kasası ve 200 metre su geçirmezlik özelliğiyle model, dalış için güvenilir bir tercih sunuyor. Mat …

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Yapay zeka görsel içerik üretiminde avantaj sağlıyor

Yapay zekadan klip ve reklam filmi gibi görsel materyallerin üretiminde de yararlanılması bu alanda yatırımları olanların dikkatini çekiyor.

Geminin dümeninden bilinmeyen yaşam formu çıktı: Bilim dünyası şaşkın

ABD’nin Ohio eyaletinde Erie Gölü’nde araştırma yapan bir gemide keşfedilen gizemli siyah madde, bilim dünyasında heyecan uyandırdı. DNA analizleri sonucunda tanımlanamayan dizilere rastlanan bu madde, şimdilik “ShipGoo1” adıyla anılıyor.

Dünya UFO Günü: Yanıt bulmaya her zamankinden daha yakın olabilir miyiz?

Dünya UFO Günü: Yanıt bulmaya her zamankinden daha yakın olabilir miyiz?