Ünlü iki su markasına dev ceza

Rekabet Kurulu, Erikli ve Pınar Su’ya İdari Para Cezası Verdi

Rekabet Kurulu, internet sitesinde yayımladığı duyuruya göre, Erikli ve Pınar Su şirketlerinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri iddiasıyla yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Kurul, söz konusu şirketlerin rekabeti kısıtlayıcı bilgi değişimi yaparak gelecekteki satış fiyatlarını etkiledikleri gerekçesiyle idari para cezası almaları gerektiğine karar verdi.

Erikli’ye 21 milyon 106 bin 470 lira, Pınar Su’ya ise 4 milyon 877 bin 401 lira idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Related Posts

Dev kredi derecelendirme kuruluşu S&P’den yıl sonu dolar/TL tahmini!

S&P Global Ratings, ABD’nin uyguladığı politika değişikliklerinin küresel ekonomiler üzerinde yarattığı belirsizliklere dikkat çekerek, Türkiye’nin gelecekteki ekonomik büyüme ve enflasyon oranlarına dair tahminlerini güncelledi. Türkiye için işsizlik oranı ve döviz kuru beklentilerini de paylaşan kuruluş, ülkenin ekonomisinin önümüzdeki yıllarda nasıl bir seyir izleyeceğini açıkladı.

EBRD’den Antalya Havalimanı’na 315 milyon avroluk finansman

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Fraport TAV Antalya Yatırım, Yapım ve İşletme AŞ’ye (FTA), Antalya Havalimanı için 315 milyon avro finansman sağlayacağını duyurdu.

Türkiye ile İtalya arasında 11 anlaşma imzalandı

Türkiye ile İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında anlaşmalar imzalandı.

İstanbul havalimanlarının yolcu sayısı 30 milyona yaklaştı

Bu yılın ilk 3 ayında İstanbul Havalimanı’nı 17 milyon 961 bin 463, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 10 milyon 304 bin 842 olmak üzere toplamda 28 milyon 266 bin 305 yolcu kullandı.

‘Borç yiyenler kesesinden yer’

Ekonomist Mahfi Eğilmez, “Türkiye artık borçlanarak büyümenin sınırına gelip dayanmış durumda. Artık alınan borçlar yeni bir kaynak girişi sağlamak yerine eski borçların kapatılmasında kullanılıyor. Bir süre sonra eski borçların kapatılmasına da yetmeyecek” dedi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir