Van Emek ve Demokrasi Platformu: ‘Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız’

Van Emek ve Demokrasi Platformu 28 Aralık 2011 Roboski Katliamı Protestosu

Van Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Roboski katliamının yıl dönümünde bir araya geldi. Sanat Sokağı’nda düzenlenen protestoda, “Roboski katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı atıldı.

‘ROBOSKİ’Yİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’

Van Emek ve Demokrasi Platformu Eş Sözcüsü Engin Işık, protesto sırasında yaptığı açıklamada, Roboski katliamının bir kaza olmadığını, planlanmış bir katliam olduğunu belirtti. Olayın ardından ailelere para verilerek susturulmaya çalışıldığını ve hiçbir soruşturma başlatılmadığını vurguladı.

AKP iktidarı hakkında da konuşan Işık, halka hesap vererek özgürlüklerin daim olduğu, emekten yana demokratik bir Türkiye için gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti. “Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız” diyen Işık, halkın adalet taleplerine dikkat çekti.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

İBB tutuklusu Murat Kapki ifadeye götürülürken eşi gözaltına alındı: ‘Aileye dokunmak, Türk milletinin örfünde yer almaz’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İBB tutuklusu iş insanı Murat Kapki’nin ifadesi için adliyeye götürüldüğü dakikalarda eşinin de gözaltına alındığını açıkladı. Emir, “2025 ‘Aile Yılı’ ilan edilmişken, aile kutsiyetine saldırarak insanların eşini, çocuğunu hedef almak ne demektir?” ifadeleriyle karara tepki gösterdi.

Eczacı son anda fark etti! İlaçların tümü acil olarak geri çağrıldı

Almanya’da bir eczacı kan sulandırıcı ilaçlarda yanlışlığı fark edince ilaçların tümü acil olarak geri çağrıldı.

Muharrem İnce, CHP’ye katılıyor: İktidardan kurtulmak için safları sıklaştırma zamanı!

Memleket Partisi kendini feshetme kararı aldı

Süreci doğru okumak

Esad’ın devrilmesini memnuniyetle karşıladı. Emevi camiinde şükür namazları kılındı. Şam’da El Kaide’nin devamı HTŞ lideri Ahmet Şara’nın yönetimi ele alınmasını da destekledi. Tabii süreç Suriye’de bitmedi. ABD ve İsrail şimdi İran’la savaş …

YKS’den sahile koştu

Antalya’da hava sıcaklığı 33 dereceye ulaşırken, sahiller yerli ve yabancı tatilcilerle doldu. Özellikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası sınav stresini atmak isteyenler de sahile geldi.

Rusya: Harkiv ve Donetsk’te iki yerleşim yerini ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Harkiv ve Donetsk bölgelerinde iki yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.