Vicdansızlığın böylesi: ‘İlaçlama yapacağız’ deyip işçileri işten attılar!

TYH Uluslararası Tekstil Pazarlama A.Ş. İşçileri Mücadele Ediyor

Manisa Akhisar’da faaliyet gösteren TYH Uluslararası Tekstil Pazarlama A.Ş’de işten çıkarmaların artması üzerine işçiler fabrika önünde eylem yapıyor. Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkan Danışmanı Bahadır Derin, “Burada bizim insanlarımız ekmek kavgası veriyorlar. Bu insanların hakkını vereceksin Mehmet Kaya. Bir kazağı 15 bin satıyorsan bir ay boyunca evine ekmek götürecek insanlara asgari ücret veremezsin. Bu mücadeleye yılmadan devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

DISK’e bağlı Tekstil-İş Sendikası’nın TYH Tekstil’de örgütlenme faaliyeti devam ederken işçilerin sendikaya üye olmasıyla birlikte işveren bazı fabrikaları kapatmış, 300’den fazla işçiyi ekonomik gerekçelerle işten çıkarmış ve işten çıkarılmalar devam etmişti.

Fabrika yönetimi yaklaşık 9 ayda 700’e yakın işçiyi çıkartırken, DİSK’e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası bugün geniş katılımlı bir eylem düzenledi. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ve diğer siyasi partiler ile sendikaların temsilcileri de işçilere destek verdi.

“TYH, Türkiye Sorunudur”

Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkan Danışmanı Bahadır Derin, TYH Tekstil’de çalışanların mesaj yoluyla tacize uğradığını ve sendikal örgütlenmenin engellenmeye çalışıldığını belirtti.

Derin, süreci şu şekilde anlattı: “TYH’nin yaklaşık 3 bin çalışanı vardı ve farklı şehirlerde fabrikaları bulunmaktaydı. Holding bir fabrikayı kapattı ve 307 kişiyi işten çıkardı. Ekonomik kriz gerekçe gösterilerek işçilere rüşvet teklif edildi. Bu süreçte işçiler teker teker işten çıkarıldı. Zulüm burada had safhada. TYH, Türkiye sorunudur. Zulme son vereceğiz.”

“Bu Kadar Zulüm Yeter”

Bahadır Derin, “İnsanları işten çıkardılar. Telefonlarınıza mesajlar attılar, 17. maddeden diye. Sizler işsizlik ödeneğinden yararlanabilecektiniz. Ama dava edenlerin maddesini değiştirdiler. Böyle bir düzen olur mu. Sendika anayasal hakkını kullanıyor, yetkiye müracaat ediyor, işverenler iptal davası açıyor. Bizim için önemli olan hak mücadelesidir. Hepinizi bir mesajla kapının önüne koydular. Mehmet Kaya seni son kez uyarmış olalım. Gel masaya oturalım, bu insanların hakkını verelim. Bu kadar zulüm artık yeter. Binlerce üyemiz var burada. Bunların hesabını tek tek soracağız. Şimdi kavga zamanı, şimdi hak arama zamanı. Mehmet Kaya’nın zulmünü yıkacağız” dedi.

Related Posts

ABD Başkanı Trump’tan Japonya’ya tarife tehdidi

ABD Başkanı Trump’tan Japonya’ya tarife tehdidi

İsrailli yazar da ‘soykırım’ dedi

İSRAİL’de muhalif Haaretz gazetesinin yazarı Gideon Levy, kaleme aldığı yazısında Gazze’de yardım kuyruğundaki sivillerin kasten öldürülmesinin artık “yanlışlıkla” açıklanamayacağını; bunun “soykırım niyetiyle yapılan sistematik bir katliam” olduğunu vurguladı.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’da zeytin ağaçlarını söktü

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait yaklaşık 200 zeytin ağacını sökerek tahrip etti.

Binlerce kişiyi milyoner yaptı, apar topar istifa etti

Norveç’te devlet destekli şans oyunları hizmeti sunan Norsk Tipping, Eurojackpot çekilişinde ödül kazanan binlerce kişiye kazanç miktarlarını 100 ile çarparak bildirim gönderdi. Kısa süre içerisinde gönderilen mesajın ‘sistem hatası’ kaynaklı olduğu ortaya çıkarken, şirketin CEO’su Tonje Sagstuen istifa etti.

CHP’nin dört eski Gençlik Kolları başkanından Kılıçdaroğlu’na çağrı: Gelin, siz de kayyım siyasetinin karşısında bizim yanımızda durun

“Hiçbir koşulda Cumhuriyet Halk Partisi’nin mahkemeler eliyle dizayn edilmesine sessiz kalmayın ve tüm gücünüzle partimizin, Genel Başkanımız Özgür Özel’in yanında olun”

Özgür Özel’den kurultay davasına ilişkin açıklama: Amaç, Türkiye’nin 1. partisini tartıştırmak, tartışma bitsin, verecekleri her karara hazırız, dimdik ayaktayız

Özgür Özel’den kurultay davasına ilişkin açıklama: Amaç, Türkiye’nin 1. partisini tartıştırmak, tartışma bitsin, verecekleri her karara hazırız, dimdik ayaktayız