Yerli Malı Belgesi Toplantısı Adana’da Gerçekleşti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Odası iş birliğinde Yerli Malı Belgesi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, mevcut Yerli Malı Tebliği ve uygulamada karşılaşılan sorunlar ile 1 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek olan yeni Yerli Malı Tebliği hakkında bilgilendirme yapıldı.

Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Yerli Malı Belgesi Bilgilendirme Toplantısına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Abdullah Yiğit, Adana Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Veli Oğuz, Adana Ticaret Odası Genel Sekreteri Barış Topal ve çok sayıda ilgili katıldı.

Sanayiciler için önemli fırsatlar

Toplantının açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Veli Oğuz, Yerli Malı Belgesi sahibi firmalara kamu alımlarında yüzde 15’e kadar fiyat avantajı sağlandığını vurguladı. Oğuz, yerli üretimin teşvik edilmesiyle yatırım ve üretimin artacağını, istihdam alanlarının oluşacağını ve dışa bağımlılığın azalacağını belirtti.

Yeni tebliğ ile neler değişecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Abdullah Yiğit, yeni Yerli Malı Tebliği’nin günümüz şartlarına uygun hale getirildiğini açıkladı. Yeni düzenlemenin, yerli üretimi daha güçlü desteklemeyi hedeflediği ve sanayicilerin teşviklerden daha verimli şekilde faydalanmasını sağlayacağını belirten Yiğit, “Yeni tebliğ 1 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek. Temel olarak Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile yerli üretimi artırmayı ve destekleme yönelik olarak hazırlandı. Yeni Yerli Malı Tebliğinin arkasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB birlikte sıkı bir çalışmanın gerçekleştirdi” dedi.

Toplantı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Abdullah Yiğit tarafından yapılan “Yerli Üretimin Gücü Yeni Yerli Malı Tebliği” konulu sunumun ardından toplantı soru-cevap oturumu akabinde son buldu. – ADANA

Related Posts

Tarifelere rağmen Çin’in ihracatı arttı

Çin’in nisan ayında ihracatı yüzde 8,1 artarak 315,6 milyar dolara ulaştı. ABD’ye ihracat yüzde 21 düşerken ASEAN’a yüzde 20,8, AB’ye ise yüzde 8,2 yükseldi. Ticaret fazlası 96,1 milyar dolar olurken, iki ülke arasındaki ilk tarife müzakeresi bugün İsviçre’de yapılacak.

SPK, 2 şirketin sermaye artırımını onayladı – 9 Mayıs 2025

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2 sermaye artırımı ve 5 borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi.

Kripto para piyasasına yeni düzenleme: SPK açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık hizmet sağlayıcılarının rezerv kanıtı denetimine ilişkin uyması gereken ilke ve esasları açıkladı. SPK’nın haftalık bültenindeki duyuruya göre, kripto platformları faaliyet izni başvurusu öncesinde rezerv …

Memura, işçiye değil; yurtdışındaki din görevlilerine yüzde 25 zam: Torbadan ‘zam’ çıktı

Meclis gündeminde bulunan “torba tekliften” yurtdışındaki sözleşmeli din görevlilerine yüzde 25 zam çıktı. Toplam 479 din görevlisinin maaşlarına yüzde 25 zam yapılıyor. Bu artışın yıllık toplam maliyet farkı 216.4 milyon lira olarak hesaplandı.

Türkiye’den Suriye’ye doğal gaz ve elektrik desteği: Günlük 6 milyon metreküp gaz gönderilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’den Suriye’ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini bildirdi. Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada “Günlük 6 milyon metreküplük bu doğal gaz, Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretmek üzere kullanılacak. Üç ay içerisinde akışa başlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Finans Planlamacısı gram altın almak için son tarihi açıkladı

Altın fiyatlarında beklenen yükseliş yatırım dünyasının gündeminde. Finans Planlamacısı Tuna Kaya, katıldığı bir YouTube programında yaptığı açıklamalarla piyasalarda büyük yankı uyandırdı. Kaya, JP Morgan analistlerinin değerlendirmelerine atıfta …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir