Rusya: Rus heyeti, Ukrayna ile İstanbul’daki 2 Haziran müzakerelerinde hazır olacak

Rus Heyeti Pazartesi Günü İstanbul’da Olacak

Rusya Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna konusunda heyetler arası görüşmelerin sonuç odaklı olması gerektiğini vurgulayarak, “Rus müzakere heyeti, İstanbul’a yola çıkıyor; müzakerelerin 2. turu için pazartesi sabahı hazır olacaklar.” açıklamasında bulundu.

Peskov, Moskova’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Avrupa’nın güvenliği konusundaki görüşmelerde Avrupalıların da dahil edilmesi gerektiğini belirten Peskov, “Ancak pazartesi günü İstanbul’da yapılacak toplantıda ana gündem maddesi Rusya-Ukrayna müzakereleri olacak” dedi.

Rus heyetinin 2 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşecek müzakerelere hazır olacağını belirten Peskov, “Rus müzakere heyeti İstanbul’a yola çıkıyor; müzakerelerin 2. turu için pazartesi sabahı hazır olacaklar.” açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve ABD Başkanı Donald Trump arasında Türkiye’de bir zirve olasılığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peskov, “Böyle bir toplantının gerçekleşebilmesi için iki ülke heyetleri arasındaki doğrudan görüşmelerden sonuç alınması gerekmektedir. Bu sonuç elde edilirse elbette en üst düzeyde görüşmeler yapılabilir” şeklinde konuştu.

İstanbul’daki müzakerelerde Rusya ve Ukrayna tarafından hazırlanan memorandumların ele alınmasını umut ettiklerini belirten Peskov, “Şu anda herkes doğrudan Rusya-Ukrayna müzakerelerine odaklanmış durumda. Geçici ateşkes koşullarının belirlenmesi için çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca, Karadeniz’deki seyrüsefer güvenliği gelecekteki çözümlerin bir parçası olacak” ifadelerini kullandı.

Related Posts

NASA: Uzay konusunda Rusya ile ortak nokta arıyoruz

NASA’nın geçici başkanı ve aynı zamanda ABD Ulaştırma Bakanı olan Sean Duffy, Rusya ile uzay alanında iş birliği arayışında olduklarını açıkladı.

Hayvanlar için canlarını hiçe saydılar: Yangınlarda yüreklere su serpen anlar

Türkiye’yi saran yangınlarda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi derin üzüntüye yol açtı. Her yangında olduğu gibi bu kez de on binlerce hayvan alevler arasında can verdi. İtfaiye ve kurtarma ekiplerinin canını hiçe sayarak hayvanları kurtardığı anlar yüreklere bir nebze olsun su serpti.

Doktorsuz doğum iddialarına soruşturma

Sağlık Bakanlığı, özel hastanede doktorsuz doğum iddiasına soruşturma başlattı.

Aydın’da Yeni Sosyal Yaşam Alanları: Mimar Sinan Parkı ve Aydın Tekstil Park

Başkan Özlem Çerçioğlu’nun şehre kazandırdığı Mimar Sinan Parkı ve Aydın Tekstil Park, Aydın’da sosyal yaşamın merkezi haline geldi. Parklar, dinlenme ve etkinlikler için on binlerce vatandaşa hizmet veriyor.

THY’nin Halep uçuşları yeniden başlıyor

Türk Hava Yolları (THY), Suriye’nin Halep kentine seferlerine 1 Ağustos’ta yeniden başlayacak.

Real Madrid’de Vinicius depremi

Real Madrid’in Brezilyalı kanat oyuncusu Vinicius Juinor’un, sözleşme uzatma görüşmelerinde yönetime büyük bir rest çektiği öğrenildi.